Rusia realizează progrese în Severodonețk. Folosește toată superioritatea militară pentru asta

Rusia realizează progrese în Severodonețk. Folosește toată superioritatea militară pentru asta
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Alexey Kudenko

Rusia  face noi progrese pentru cucerirea orașului Severodonețk, unde folosește superioritatea militară și artileria pentru a obliga forțele ucrainene să nu mai folosească propriile lor echipamente, spus Ministerul Apărării al Regatului Unit în cea mai recentă evaluare, relatează BBC.

Rusia continuă să caute să genereze unități de luptă pentru a le disloca în Ucraina. În ultimele săptămâni, probabil că Rusia a început să se pregătească pentru desfășurarea celui de-al treilea batalion din unele formațiuni de luptă, spune ministerul, în timp ce majoritatea brigăzilor au angajat, în mod normal, maximum două dintre cele trei batalioane în operațiuni la un moment dat.

Cel de-al treilea batalion din cadrul brigăzilor nu este adesea complet echipat, notează MOD, iar Rusia va trebui probabil să se bazeze pe noi recruți sau pe rezerviști mobilizați pentru a desfășura aceste unități în Ucraina.

Trupele ucrainene, în impas

Serviciile de informații militare a Ucrainei consideră că Rusia are capacitatea de a continua războiul în ritmul actual încă un an, avertizând că Ucraina este depășită semnificativ în prima linie.

„Leadershipul de la Kremlin va încerca probabil să îngheţe războiul pentru un timp astfel încât să convingă Occidentul să ridice sancţiunile, dar apoi să continue agresiunea (…) Resursele economice ale Rusiei îi vor permite ţării ocupante să continue războiul în ritmul actual încă un an”, notează într-o evaluare Directoratul principal de informaţii al Ministerului ucrainean al Apărării.

„Ucraina are o piesă de artilerie la 10-15 piese de artilerie ruseşti”, a rezumat raportul de forţe Vadim Skibiţki, responsabil al instituţiei menţionate şi care a dat un interviu publicaţiei The Guardian.

Urmăriți B1TV.ro și pe