Rusia restricționează importurile de produse agricole din Republica Moldova

Rusia restricționează importurile de produse agricole din Republica Moldova
Foto simbol: Pixabay

Rusia va interzice importurile de produse agricole din 31 de regiuni ale Republicii Moldova, începând cu 15 august, a anunțat marți autoritatea rusă de resort, potrivit Reuters.

Rusia restricționează importurile de produse agricole din Republica Moldova, începând cu 15 august

Rusia are deja un istoric în a utiliza interdicția pe importurile de alimente în cadrul disputelor cu alte țări. Republica Moldova cumpără gaze naturale din Rusia și a solicitat companiei Gazprom, gigantul energetic controlat de Kremlin, să amâne plata din această lună.

Autoritatea rusă pentru siguranța agricolă susține că a fost nevoită să introducă restricția „din cauza detectării repetate a articolelor de carantină periculoase în produsele modovenești care intră în Rusia”.

În contextul invaziei ruse în Ucraina, Republica Moldova a redus livrările de fructe către Rusia din cauza problemelor de logistică și a scumpirilor din transport. Cu toate acestea, exporturile către Rusia sunt în continuare importante pentru fermierii din Republica Moldova.

În acest an, Republica Moldova a livrat Rusiei 168.000 de tone de produse agricole, în principal mere, prune și struguri, susține agenția rusă de presă Interfax.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”