Rusia se retrage din Consiliul Europei, în contextul războiului din Ucraina

Rusia se retrage din Consiliul Europei, în contextul războiului din Ucraina
Liderul de la Kremlin a devenit persoana cu cel mai prost prestigiu din istoria internetului. Sursa foto: Hepta - Aleksey Nikolskyi

Ministerul rus de Externe spune că Moscova se retrage din Consiliul Europei. Ministerul a declarat că a transmis marți secretarului general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, o notificare oficială cu privire la decizia Rusiei de a părăsi principala organizație pentru drepturile omului de pe continent.

Rusia anunță retragerea din Consiliul Europei

Acesta a spus că mișcarea a urmat decizia Consiliului Europei de a suspenda aderarea Rusiei, care a fost luată pe 25 februarie, scrie portalul boston.com.

Ministerul a acuzat că Consiliul Europei a devenit un instrument de presiune asupra Rusiei și a susținut că a fost puternic influențat de NATO și Uniunea Europeană.

Invazia Rusiei a declanșat acuzații pe scară largă de crime de război, deoarece sute de civili ucraineni au fost uciși și numeroase zone rezidențiale au fost vizate de trupele ruse.

Ucraina a cerut expulzarea Rusiei

Ucraina a cerut oficial retragerea Federației Ruse din organizația internațională.

„Cerem să se ia decizia de expulzare imediată a Rusiei din Consiliul Europei”, a spus şeful guvernului ucrainean, într-o intervenţie prin videoconferinţă de la Kiev în cadrul unei sesiuni extraordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care îşi are sediul la Strasbourg, în estul Franţei.

Comitetul de Miniştri al organizaţiei, „executivul” său, din care fac parte ambasadorii statelor membre, urmează să se reunească joi pentru a lua o decizie.

Urmăriți B1TV.ro și pe