Rusia susține că eventuale discuții cu Ucraina au devenit „inutile” după decizia SUA și a „vasalilor săi” de a trimite tancuri

Rusia susține că eventuale discuții cu Ucraina au devenit „inutile” după decizia SUA și a „vasalilor săi” de a trimite tancuri
Serghei Ryabkov, adjunctul ministrului rus de externe. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Vladimir Trefilov

Decizia SUA și a aliaților săi din NATO de a trimite tancuri Ucrainei a făcut „inutilă” o eventuală angajare a Moscovei în discuții cu Kievul, susține adjunctul ministrului rus de externe, Serghei Ryabkov, conform interviului publicat luni de agenția de presă RIA Novosti, transmite CNN.

Rusia susține că eventuale discuții cu Ucraina au devenit „inutile”

„În condițiile actuale, când Washingtonul a anunțat decizia de a furniza tancuri, iar vasalii săi, inclusiv Ottawa, se întrec care să furnizeze mai multe vehicule blindate, mai ales din cele vechi, Ucrainei și câte să furnizeze… este inutil să discutăm”, a declarat oficialul rus, acuzând SUA că folosește Ucraina ca „teren de testare” pentru armamentul său.

„Suntem dispuși să luăm în considerare orice inițiativă serioasă pentru a rezolva criza ucraineană, dar până acum nimeni nu le-a articulat în mod corespunzător”, susține Serghei Ryabkov.

Germania a anunțat săptămâna trecută că va trimite Ucrainei 14 tancuri Leopard 2 și va permite altor țări care dețin tancul, inclusiv Norvegiei, să trimită și ele.

La rândul lor, SUA și Marea Britanie vor livra Ucrainei 31 de tancuri M1 Abrams, respectiv 14 tancuri Challenger.

În altă ordine de idei, Serghei Ryabkov susține că Rusia și SUA vor continua discuțiile despre schimburile de prizonieri, dar un subiect ultra-sensibil cum este acesta „iubește tăcerea”. Pe de altă parte, adjunctul ministrului rus de externe consideră că există puține opțiuni realiste pentru un schimb „toți pentru toți”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)
22:43 - Centrele comerciale moderne ocupă 4 milioane de metri pătrați în România / 2023: „un an cu un ritm susținut de proiecte noi”