Rusia susține că SUA conduce o operațiune cibernetică masivă împotriva instituțiilor de stat ruse. Moscova spune că o „agresiune cibernetică” va naște consecințe severe

Rusia susține că SUA conduce o operațiune cibernetică masivă împotriva instituțiilor de stat ruse. Moscova spune că o „agresiune cibernetică” va naște consecințe severe
Foto: Pixabay

Ministerul rus al afacerilor externe a acuzat marți SUA că e la conducerea unei operațiuni cibernetice masive care vizează instituțiile de stat ruse în fiecare zi și spune că îi va găsi pe cei responsabili pentru „agresiunea cibernetică”, transmite Reuters.

Rusia spune că o „agresiune cibernetică” va naște consecințe severe

„Ar trebui să nu existe nicio îndoială că o agresiune cibernetică dezlănțuită împotriva Rusiei va conduce la consecințe severe pentru instigatorii și autorii săi”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul rus de externe.

„Sursele atacurilor vor fi identificate, iar autorii vor fi inevitabil trași la răspundere pentru acțiunile lor, în acord cu legea”, se mai arată în același comunicat.

Pe de altă parte, administrația Biden a tras semnale de alarmă repetate despre perspectiva unor atacuri cibernetice rusești.

La începutul săptămânii trecute, președintele Statelor Unite lansa un avertisment către liderii comunității americane de afaceri și îi avertiza să își consolideze imediat mijloacele de apărare cibernetică la nivelul companiilor, transmite CNN.

Potrivit liderului american, Vladimir Putin probabil va folosi atacurile cibernetice ca formă de răzbunare împotriva SUA și acțiunilor pe care le-a întreprins pentru a contracara invazia rusă în Ucraina.

„Unul dintre instrumentele probabile de folosit, în opinia mea, în opinia noastră, sunt atacurile cibernetice. Au o capabilitate cibernetică sofisticată”, declara președintele Joe Biden.

Urmăriți B1TV.ro și pe