Rusia va relua zborurile cu 52 de ţări ”prietene”, printre care se numără Brazilia, China, Turcia și Israel

Rusia va relua zborurile cu 52 de ţări ”prietene”, printre care se numără Brazilia, China, Turcia și Israel
Republica Moldova redeschide o porțiune a spațiului aerian. Hepta - DPA Images / Christoph Schmidt

De săptămâna viitoare, Rusia primește zboruri din 52 de țări prietene, deoarece spune că ține sub control coronavirusul. Pe 9 aprilie, agenția de presă rusă TASS a raportat că restricțiile privind zborurile din Rusia către 52 de țări vor fi anulate începând cu 9 aprilie. Aceste restricții au fost instituite pentru a încetini răspândirea COVID și sunt ridicate la sfatul oficiului operațional pentru combaterea coronavirusului, scrie simpleflying.

Rusia redeschide spațiul aerian pentru 52 de state prietene

Premierul Rusiei Mihail Mișhustin a anunțat mișcarea, despre care spune că se aplică „statelor prietene”.

„Începând cu 9 aprilie, ridicăm restricțiile stabilite pentru combaterea pandemiei de coronavirus, care se aplicau zborurilor noastre regulate și charter între Rusia și o serie de alte țări. Acum reluăm zborurile cu 52 de țări, inclusiv Argentina, India, Africa de Sud și alte țări prietene.”

Mishustin a adăugat că au fost posibile zboruri în 15 țări fără restricții, inclusiv în unele state din EAEU (Uniunea Economică Eurasiatică), Qatar, Mexic și altele.

EAEU este o uniune economică a Rusiei și a „vecinilor săi apropiati”, formată după dispariția Uniunii Sovietice pentru a promova comerțul și dezvoltarea. Este adesea văzută ca o împiedicare a influenței Uniunii Europene, iar statele membre cheie sunt Rusia, Belarus, Armenia, Kazahstan și Kârgâzstan.

Declarația TASS enumeră toate cele 52 de state în care zborurile pot fi reluate, care pot fi grupate vag ca fiind în Africa, Orientul Mijlociu, Asia și America de Sud și Centrală.

Unele dintre țările care pot zbura către și dinspre Rusia din 9 aprilie includ Brazilia, China, Turcia, Israel, India, Pakistan, Africa de Sud, Coreea de Nord, Seychelles și Arabia Saudită.

În timp ce o parte din represaliile Rusiei la sancțiunile economice a fost să-și închidă spațiul aerian companiilor aeriene din 36 de țări, zboruri internaționale sosesc și pleacă deja din Rusia zilnic.

Urmăriți B1TV.ro și pe