Rusia: Vladimir Putin a promulgat legea de cenzurare a Internetului

Rusia: Vladimir Putin a promulgat legea de cenzurare a Internetului
Președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege prin care se creează prima listă de situri web cu conținut ilegal. Documentul care conține textul va fi publicat luni în Rossiyskaya Gazeta (echivalentul...

Președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege prin care se creează prima listă de situri web cu conținut ilegal. Documentul care conține textul va fi publicat luni în Rossiyskaya Gazeta (echivalentul Monitorului Oficial), intrând în vigoare odată cu această publicare.

Prin lege, se creează o “listă neagră” de sit-uri și pagini ale căror conținut poate reprezenta un pericol pentru copii, relatează Voice of Russia. Primele ținte le reprezintă pornografia cu copii, instrucțiunile despre modalități de sinucidere și despre modalități de fabricarea drogurilor. Sit-urile de pe listă pot fi închise înainte de a avea parte de judecata unui tribunal.

Totuși, oponenții legii au avertizat că cenzura poate fi extinsă și la alte motive în afară de cele trei de mai sus, astfel că legea ar putea fi folosită împotriva opozanților regimului Putin.

Legea a fost adoptată pe 6 iulie de către Duma de stat, iar președintele a ratificat-o sâmbătă.

Ultima oră
11:35 - Larisa Iordache: „Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finală olimpică. Din păcate, iar drumul meu este împietrit…”
11:25 - Cod galben de disconfort termic ridicat în București și în 10 județe, valabil în intervalul 2-5 august. Dinu Mărășoiu: Chiar și nopțile sunt călduroase (VIDEO)
11:17 - Anchetă în cazul atletei Krystsina Tsimanouskay, forțată să părăsească Jocurile Olimpice, după ce l-a criticat pe Lukașenko. Belarus riscă sancțiuni dure
10:51 - Produse expirate de ani de zile la o terasă din Timiș. Sorin Șușanu, pe B1 TV: Discutăm despre o gamă largă de produse. Inclusiv condimentele și produsele din trusa medicală erau expirate (VIDEO)
10:45 - Lider al opoziției din Belarus, găsit mort în Ucraina. Autoritățile de la Kiev investighează o posibilă crimă
10:25 - Explozie la sediul central al IGSU din București. Un electrician a suferit arsuri grave și a fost dus de urgență la Spitalul Floreasca (VIDEO)
10:12 - Românii sosiți în Grecia, uimiți de prețurile scăzute din stațiuni: Șezlonguri și umbrele de plajă gratis. În Mamaia, turiștii scot din buzunar și 75 de lei
09:52 - Larisa Iordache nu participă în finala olimpică la bârnă de la Tokyo 2020. Gimnasta a abandonat din cauza durerilor
09:45 - UPDATE. Două persoane au murit în accidentul rutier grav de pe DN 1, iar alte trei au fost duse la spital
09:40 - Studiu: Combinarea vaccinurilor de la Pfizer și Moderna, rezultate favorabile împotriva COVID-19