Rușii se pregătesc de ceea ce este mai rău. Cum arată refugiul lui Vladimir Putin, în cazul unei apocalipse (FOTO)

Rușii se pregătesc de ceea ce este mai rău. Cum arată refugiul lui Vladimir Putin, în cazul unei apocalipse (FOTO)
Vladimir Putin, fotografiat la parada desfășurată la Sankt Petersburg în 25 iulie 2021, cu ocazia aniversării forțelor navale ruse. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Aleksey Nikolskyi

Oamenii lui Vladimir Putin s-au preocupat de condițiile de supraviețuire ale lui Vladimir Putin, în eventualitatea unui război nuclear. Astfel, președintele de la Moscova va avea la dispoziție două avioane de ultimă generație. Este vorba despre aparatele de zbor IL 96-400M, modificate. Primul dintre ele este în construcție, a declarat o sursă din sectorul militar rus, potrivit Daily Mail.

Unul dintre avioanele de refugiu ale lui Vladimir Putin / Foto: Hepta

Noile aparate de zbor vor înlocui avioanele de tip IL 80 Maxdomes. În cazul unui răzvoi nuclear, IL96-400M vor fi disponibile imediat, la ordinul lui Vladimir Putin, alături de care vor urca la bord lideri ai forțelor armate și de securitate, precum și oficiali din alte ministere.

IL-96-400M vor avea rol de centru operațional pentru coordonarea loviturilor nucleare și a eventualelor mișcări de trupe, în cazul unui conflict de mare amploare.

Cele două IL 96-400M beneficiază de protecția aparatelor de vânătoare și pot fi realimentate în zbor. De asemenea, sistemul radio permite transmiterea comenzilor către infanterie, aviația strategică și rachetele nucleare aflate pe platforme mobile sau în silozuri, pe o rază de 6.000 de kilometrI, informează publicația rusă Moscovski Komsomolets.

Noile arate de zbor vin cu îmbunătățiri și în ceea ce privește raza operațională, dublă față de aparatele utilizate în prezent, cu acest rol.

Rusia, pregătită de război pe toate planurile

Rusia se mândrește nu doar cu forțele aeriene sau terestre, ci și cu cele navale. De curând, Vladimir Putin a declarat că forțele navale ruse pot detecta orice inamic și pot lansa „un atac de neprevenit”, dacă este nevoie.

Liderul autoritar de la Kremlin a făcut această declarație în timpul unei parade organizate la cea de-a 325-a aniversarea marinei în Sankt Petersburg, care a presupus și prezența unor vase ale armatelor din Iran, Pakistan și India.

Declarația vine în contextul incidentului din iunie de la Marea Neagră, când Rusia a susținut că a tras focuri de avertisment către o navă de răboi britanică pentru a o îndepărta din apele teritoriale ale Crimeei.