S-a decis: Statul european în care cetățenii au devenit automat donatori de organe

S-a decis: Statul european în care cetățenii au devenit automat donatori de organe

Toate persoanele adulte din Anglia au devenit automat donatori de organe. Noua lege a intrat în vigoare în data de 20 mai.

Potrivit noii legislații, se consideră că toți cetățenii din Anglia și-au dat acordul ca organele să le fie donate după deces. Prin această metodă, vor fi efectuate în plus peste 700 de transplanturi anual, până în 2023. Sunt exceptate cazurile în care cetățenii au luat decizia de a nu dona sau dacă se află deja într-unul dintre grupurile excluse.

Până acum, o persoană căreiaar fi vrut să i se doneze organele după moarte, ar fi trebuit să ceară expres acest lucru. De acum în colo, pentru că cetățenii au devinit donatori „din oficiu”,refuzul de a dona organele se va putea face la cerere, prin înregistrarea în Registrul NHS al donatorilor.

„Legea lui Max și Keira”

Noua lege este cunoscută sub numele de „Legea lui Max și Keira”. Cea din urmă este o copilăîn vârstă de 9 ani care a salvat 4 vieți, după ce tatăl ei a permis medicilor să i se folosească organele pentru transplanturi, în urma unui accident de mașină. Inima fetiței a fost donată lui Max, un puști care are acum 12 ani.

Printre excepțiile noii legi se numără: persoanele minore, cele care nu au domiciliu în Anglia, cele care au locuit în Anglia mai puțin de 12 luni înainte de deces.În continuare, după decesul persoanei în cauză, familia va fi în continuare întrebată despre donarea organelor.

Viețile care se pierd din cauza lipsei de comunicare

Donarea organelor este un gest de generozitate, absolut necesar pentru salvarea de vieți omenești, subliniază medical Angie Ditchfield, medic la Diversity Lead Nurse.

„Legea privind donarea organelor se schimbă pentru a ajuta mai multe persoane să doneze mai multe organe pentru a salva mai multe vieți. Este important ca fiecare să își rezerve timp să ia în considerare posibilitatea de a fi donator de organe atunci când mor și să își împărtășească decizia cu cei dragi lor. Faptul de a spune familiei ceea ce îți dorești poate simplifica lucrurile pentru membrii familiei într-o perioadă dificilă”, a precizat cadrul medical.

În fiecare zi, în Marea Britanie, o persoană moare în așteptarea unui transplant, se arată în presa internațională.Potrivit unei analize efectuate anul trecut,8 din 10 englezi spun că ar dona cu siguranță sau ar lua în considerare donarea organelor lor. Doar o treime dintre acești oameni au spus familiei că vor să doneze, ceea ce înseamnă că multe organe se pierd din cauza refuzului familiilor.

Economia Marii Britanii, puternic afectată de COVID-19

Efectele în plan economic ale pandemiei de coronavirus se resimt puternic în Marea Britanie. În primele trei luni ale lui 2020, britanicii au avut cea mai mare scădere trimestrială de la sfârșitul anului 2008, în perioada de profunzime a crizei financiare, deși puțin mai mică decât media prognozată de 2,5% într-un sondaj al economiștilor Reuters.

De asemenea, a fost o scădere mai mică față de o coborâre de 3,8% a PIB în zona euro în perioada ianuarie-martie, deși mai multe țări din zona monedei unice au început blocarea înaintea Marii Britanii.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
12:44 - Scene teribile în Dolj, unde un bărbat și-a agresat soția și fiul în plină stradă. Nici polițiștii nu au scăpat de furia agresorului
12:42 - Peste 150 de răniţi, după ce două trenuri s-au tamponat într-o gară din Barcelona
12:26 - Amenzi usturătoare pentru românii care comercializează carne de porc neexpertizată sanitar veterinar. Condițiile legale pentru tăierea porcului în 2022
12:25 - Nicolae Ciucă, despre aderarea la Schengen: Vom cere să se formuleze în Consiliul JAI de joi, prin vot, o decizie pentru România. Hotărârea noastră de a contribui la securitatea europeană este fermă (VIDEO)
12:20 - SUA nu împiedică Ucraina să își dezvolte propriile capacități de atac cu rază lungă de acțiune, spune șeful Pentagonului
12:14 - Medicii români se tem de o triplă epidemie fără precedent: peste 100.000 de persoane s-au îmbolnăvit în decurs de șapte zile
12:04 - Rareș Bogdan și liderul grupului PPE, în drum spre Viena pentru „ultimul asalt” privind aderarea României la Schengen: „Ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cancelarul Austriei”
11:56 - Ayatollahul Khamenei cere reexaminarea sistemului cultural al Iranului, în contextul protestelor fără precedent
11:52 - După protestele fără precedent, China relaxează restricțiile împotriva Covid-19
11:43 - 25 de persoane reținute pentru un presupus complot de extremă dreapta pentru răsturnarea statului german. Au fost efectuate arestări și în Austria, și în Italia