S-au înțeles: Vladimir Putin trimite primele 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19

S-au înțeles: Vladimir Putin trimite primele 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19
Foto: CNBC.com

Rusia a anunțat primul vaccin anti-COVID-19 din lume. Deși comunitățile științifice europene și americane privesc cu suspiciune serul rusesc, vaccinul lui Vladimir Putin primește încredere din partea lui Nicolas Maduro, președintele Venezuelei.

Liderul venezuelean a anunțat duminică, 15 noiembrie, un acord între statul pe care-l conduce și Moscova, pentru achiziționarea a 10 milioane de doze de vaccin Sputnik-V, informează AFP.

„Am garantat peste 10 milioane de vaccinuri pentru primul trimestru al anului viitor (…) Venezuela va fabrica de asemenea vaccinul rusesc în laboratoarele sale”, a declarat Maduro, în cadrul unui eveniment oficial desfășurat în capitala Caracas.

De la începutul anului 2021 începe vaccinarea cu serul rusesc Sputnik-V

Din ianuarie 2021, venezuelenii vor începe tratarea anti-COVID-19, a anunțat vicepreședintele Delcy Rodriguez.

„Vom garanta producția vaccinului și vom securiza aprovizionarea începând din ianuarie”, a declarat oficialul în cadrul ceremoniei prezidențiale.

Vaccinul rusesc Sputnik-V are o eficacitate de 92%, au anunțat instituțiile implicate în testarea serului, Fondus Suveran Rus (RDIF) și Institutul de Cercetare Gamaleia.

Cadrele medicale din România privesc cu rezerve soluțiile anti-COVID-19 din Rusia

Sputnik-V este privitcu scepticism de comunitatea medicală din România, potrivit lui Adrian Marinescu, doctoral Spitalului„Matei Balș”.

„Vaccinul rusesc este privit cu neîncredere, pentru că lipsesc anumite informații, trasparența legată de modul în care a fost obținut. Este valabil acest lucru și la vaccinul rusesc, și la cel chinezesc”, a declarat Adrian Marinescu pentru B1.ro.