Sancţiunile UE au dus la îngheţarea unor active ale oligarhilor ruşi în valoare de aproape 12,5 miliarde de euro

Sancţiunile UE au dus la îngheţarea unor active ale oligarhilor ruşi în valoare de aproape 12,5 miliarde de euro
Foto: Foto: flickr.com

Sancțiunile UE dus la înghețarea unor active ale oligarhilor ruși în valoare de 12,5 miliarde de euro, potrivit unui purtător de cuvânt al Comisiei Europene. Suma totală a activelor îngheţate aproape că s-a dublat de la 6,7 miliarde de euro în aprilie, a precizat Christian Wigand.

„Valoarea activelor înghețate ale oligarhilor ruși aproape s-a dublat de la 6,7 ​​miliarde de euro în aprilie la peste 12,5 miliarde de euro”, a spus reprezentantul Uniunii Europene, potrivit Die Welt.

Mai multe active înghețate în Germania

Acesta a adăugat că o creștere atât de bruscă a activelor înghețate se datorează faptului că în ultimele săptămâni au fost identificate și confiscate mai multe bunuri aparținând oligarhilor ruși, în special în Germania.

Sancțiunile au lăsat oligarhii ruși fără acces la iahturi de lux, imobiliare și alte active. Anterior, președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a anunțat că Uniunea Europeană vrea să folosească activele înghețate ale oligarhilor ruși ca scop pentru  reconstrucția Ucrainei după război.

Ministrul german de Finanțe, Christian Lindner, a declarat că țara sa este deschisă dezbaterii cu privire la utilizarea activelor rusești confiscate pentru a reconstrui Ucraina, dar ar trebui făcută o distincție între fondurile publice, cum ar fi banca centrală, și cele private.

„Constituția noastră are garanții pentru activele private”, a spus Lindner.

Urmăriți B1TV.ro și pe