SBU, acțiune în forță la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Arhimandritul Nikita ar fi fost găsit alături de un minor în lenjerie intimă (VIDEO)

SBU, acțiune în forță la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Arhimandritul Nikita ar fi fost găsit alături de un minor în lenjerie intimă (VIDEO)
Foto: captură B1 TV

Serviciul de securitate al Ucrainei (SBU) a efectuat o acțiune în forță la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Arhimandritul Nikita a fost surprins de agenții ucraineni în lenjerie intimă alături de un băiat în vârstă de 17 ani din corul local. Descoperirea a fost făcută în timpul unor percheziții care vizau destructurarea propagandei rusești de pe teritoriul ucrainean, a relatat Ștefan Pășcuță, sâmbătă, la Știrile B1 TV.

Acțiune în forță a SBU la Eparhia Cernăuților și Bucovinei

SBU a efectuat percheziții la sediul Eparhiei Cernăuților și a Bucovinei din cadrul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, ce ține de Patriarhia Moscovei. În timpul acțiunii, autoritățile au făcut o descoperire neașteptată – în camera Arhimandritului Nikita a fost găsit un băiat în vârstă de 17 ani, în lenjerie intimă, care se pare că ar fi membru în corul bisericesc local.

Reacția lui Nikita Storojuc n-a întârziat să apară. Arhimandritul a postat pe rețelele sociale o filmare în care susține că totul ar fi fost de fapt o înscenare.

„Au spart ușa, ne-au trezit. Toți ceilalți au fost scoși din cameră, iar pe noi ne-au pus la perete, ne-au dezbrăcat și au făcut acele fotografii”, susține el.

Perchezițiile SBU au avut loc în contextul în care autoritățile ucrainene urmăresc să destructureze propaganda rusă din interiorul Bisericii. Potrivit anchetei, reprezentanții Bisericii Ortodoxe Ruse au primit sarcina de a dezinforma cu privire la situația socio-politică din Ucraina și la situația de pe front. În special preoților de la Biserica Ortodoxă Ucraineană li s-ar fi cerut să nege agresiunea rusă.

Urmăriți B1TV.ro și pe