Scandal cu o zi înainte de alegeri la Podu Iloaiei, județul Iași: Liberalii îl acuză pe edilul localităţii că oferă bani oamenilor pentru a-l vota (VIDEO)

Scandal cu o zi înainte de alegeri la Podu Iloaiei, județul Iași: Liberalii îl acuză pe edilul localităţii că oferă bani oamenilor pentru a-l vota (VIDEO)

Conducerea PNL Iaşi îl acuză pe primarul din localitatea Podu Iloaiei că a oferit anumite sume de banimai multor localnici pentru a-l vota la alegerile locale de duminică. Liberalii au anunțatcă vor depune plângere penală în acest caz.

Liberalii acuză PSD de mită electorală la Podu Iloaiei

Liberalii ieșeni îl acuză pe primarul PSD din Podu Iloaiei că i-ar fi mituit pe alegători. În acest sens a fost realizat un videoclip care a ajuns viral pe Internet, după ce a fost postat pe rețelele de socializare.

Pe imagini se poate vedeacum actualul primar PSD al orașului Podu Iloaiei, Constantin Gabi-ISTRATE, acordă mită electorală votanților din localitate cu două zile înaintea alegerilor locale programate în data de 27 septembrie. Imaginile puse la dispoziția presei arată inclusiv cum doi cetățeni care povestesc cum au primit mită electorală de la actualul primar cu scopul de a-l alege în scrutinul de duminică. Cei doi bărbațiau povestit cum au primit câte zece lei pentru a-l vota pe edilul social-democrat.

Într-unul din clipurile video se poate observa cumedilul social-democratfolosește în această operațiune penală inclusiv autoturismul din dotarea primăriei (Marca Hyundai Tucson, culoarea neagră, număr de înmatriculare IS 95 MAI).

În consecință, reprezentanții PNL Iași au apelat numărul unic de urgență 112 pentru a reclama de urgență aceste fapte penale de dare de mită, coruperea alegătorilor, abuz în serviciu și utilizarea resurselor publice în interes personal.

În continuare, urmează ca liberalii din localitatesă depună inclusiv o plângere penală, dar și sesizare atât la Biroul Electoral Municipal (BEM), cât și la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași relatează faptul că operațiunea se realizează de câteva zile.Liberalii din județul Iași estimează că zeci de alegători ar fi fost mituiţi pentru a vota cu candidatul PSD pentru funcţia de primar al oraşului Podu Iloaiei.

Liberalii din județul Iași estimează că zeci de alegători ar fi fost mituiţi pentru a vota cu candidatul PSD,Constantin Gabi-Istrate.

Primarul PSD din Podu Iloaiei își mituiește alegătorii