Scandal de proporții în Australia: peste 1000 de copii au fost abuzați sexual de congregația Martorii lui Iehova

Scandal de proporții în Australia: peste 1000 de copii au fost abuzați sexual de congregația Martorii lui Iehova
Foto: freemalaysiatoday.com

Congregația Martorii lui Iehova este implicată într-un scandal de proporții, în Australia. Conform anchetatorilor, peste 1.000 de copii au fost abuzați sexual de membrii acestei secte.

Pe 7 septembrie a avut loc în Australia procesul în cazul acestor abuzuri făcute pe parcursul a mai bine de 60 de ani, scrie New York Post.

Unii membrii ai sectei au declarat în fața judecătorilor că au vrut să reclame abuzurile, dar au fost opriți de ceilalți Martori, explicând că astfel de lucruri trebuie să rămână în interiorul congregației.

Ancheta făcută de către autoritățile australiene au descoperit 631 de adulți implicați în aceste scandaluri. Dintre aceștia 230 de membri au rămas în continuare în congregație.

Cercetările nu s-au încheiat iar cei care vor fi găsiți vinovați vor fi condamnați la ani grei de închisoare pentru faptele comise.

Secta Martorii lui Iehova este originară din Australia, în lume există peste 8 milioane de adepți. În România numărul membrilor este incert, între 50.000 și 100.000, scrie activenews.ro.

Tags: