Scandal MONSTRU la o universitate de prestigiu: Studentele, încurajate să poarte un ”decolteu drăguț” la ceremonia de absolvire (FOTO)

Scandal MONSTRU la o universitate de prestigiu: Studentele, încurajate să poarte un ''decolteu drăguț'' la ceremonia de absolvire (FOTO)

Universitatea Liberă din Bruxelles a stârnit controverse pe rețelele sociale după ce și-ar fi încurajat studentele să poarte decolteuri drăguțe la ceremonia de absolvire, fapt care a provocat un adevărat scandal în cadrul Facultății de Medicină a Universității Libere din Bruxelles.

Aparent, în urmă cu o săptămână, Universitatea a trimis un e-mail către studenți cu instrucțiunile privind ceremonia de absolvire care marchează încheierea studiilor și lansarea tinerilor în viața activă. Tinerelor li s-a sugerat să poarte „o rochie sau o fustă și un decolteu drăguț”, iar băieților, un costum simplu, informează LeParisien.

Pe rețelele sociale, studenții au denunțat sexismul facultății față de tinerele din ULB, iar decanul universității a fost nevoit să își ceară scuze, după ce prostestele au luat amploare. Marco Schetgen, decanul facultății, a declarat că are confirmarea că e-mailul a fost trimis de la secretariat și încă mai așteaptă să afle cine l-a scris. Pentru site-ul de știri belgian, el și-a exprimat, de asemenea, mirarea: ''Este, probabil, o femeie cea care se află la originea acestui text, deoarece secretariatul este format numai din femei. Este uimitor".

Tags: