Scandal uriaș de corupție. O organizaţie mafiotă ar controla admiterea în Poliția italiană

Scandal uriaș de corupție. O organizaţie mafiotă ar controla admiterea în Poliția italiană
Foto:Corriere della Sera

Scandal uriaș de corupție în Italia. Mai mulți candidați la examenul de admitere în poliție sau armată ar fi plătit chiar și 50.000 de euro pentru a primi răspunsurile la întrebări. Banii ar ajunge la o organizaţie mafiotă, informează Corriere della Sera.

Totul a fost descoperit de jurnaliștii italieni, după ce aceștia au remarcat că sute de candidați obțineau rezultatul maxim la aceste examene.

De exemplu, la un singur concurs, din 559 de elevi, 194 au luat nota maximă, iar 134 au greşit o singură întrebare. Mai mult, s-a descoperit că jumătate dintre ei proveneau din același oraș italian.

”Ne-am întâlnit la barul faimos de care vorbesc şi ziarele. Mi-a zi: ţie, pentru că îmi eşti simpatic… toţi mi-au dat 15, 20, tu îmi dai 5. Iar dacă mi-ar fi cerut dublu, mi-aş fi ipotecat casa. Eu l-am întrebat dacă e posibil să primesc întrebările înainte de concurs. Mi-a zis: Da, noi putem face ce vrem… noi, întotdeauna noi. Tu faci 10 întrebări, la restul de 90 ne gândim noi. E greşit ce am făcut eu, dar copiii sunt dragi, era singura şansă”, a povestit unul dintre martori.

În acest caz au fost deschise anchete la Roma și Napoli. Procurorii cred că în jurul acestor concursuri se învârt sute de milioane de euro, iar printre suspecți sunt polițiști, foști militari și profesori.

”Acest sistem era gândit într-un mod foarte inteligent, făceau şi un fel de asigurare, în sensul că promiteau şi restituirea banilor în caz de rezultat negativ”, a declarat procurorul Alfonso D'Avino.

Ultima oră
23:57 - PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan Barna
23:55 - O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
23:53 - WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică