Scandal uriaș de corupție. O organizaţie mafiotă ar controla admiterea în Poliția italiană

Scandal uriaș de corupție. O organizaţie mafiotă ar controla admiterea în Poliția italiană
Foto:Corriere della Sera

Scandal uriaș de corupție în Italia. Mai mulți candidați la examenul de admitere în poliție sau armată ar fi plătit chiar și 50.000 de euro pentru a primi răspunsurile la întrebări. Banii ar ajunge la o organizaţie mafiotă, informează Corriere della Sera.

Totul a fost descoperit de jurnaliștii italieni, după ce aceștia au remarcat că sute de candidați obțineau rezultatul maxim la aceste examene.

De exemplu, la un singur concurs, din 559 de elevi, 194 au luat nota maximă, iar 134 au greşit o singură întrebare. Mai mult, s-a descoperit că jumătate dintre ei proveneau din același oraș italian.

”Ne-am întâlnit la barul faimos de care vorbesc şi ziarele. Mi-a zi: ţie, pentru că îmi eşti simpatic… toţi mi-au dat 15, 20, tu îmi dai 5. Iar dacă mi-ar fi cerut dublu, mi-aş fi ipotecat casa. Eu l-am întrebat dacă e posibil să primesc întrebările înainte de concurs. Mi-a zis: Da, noi putem face ce vrem… noi, întotdeauna noi. Tu faci 10 întrebări, la restul de 90 ne gândim noi. E greşit ce am făcut eu, dar copiii sunt dragi, era singura şansă”, a povestit unul dintre martori.

În acest caz au fost deschise anchete la Roma și Napoli. Procurorii cred că în jurul acestor concursuri se învârt sute de milioane de euro, iar printre suspecți sunt polițiști, foști militari și profesori.

”Acest sistem era gândit într-un mod foarte inteligent, făceau şi un fel de asigurare, în sensul că promiteau şi restituirea banilor în caz de rezultat negativ”, a declarat procurorul Alfonso D'Avino.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său