Scandal uriaş de SPIONAJ la Moscova: Ambasadorul a fost CONVOCAT de urgenţă!

Scandal uriaş de SPIONAJ la Moscova: Ambasadorul a fost CONVOCAT de urgenţă!

Un nou scandal de spionaj agită spiritele la Moscova, dar şi în alte capitale de pe mapamond. Ministerul de Externe al Rusiei l-a convocat vineri pe ambasadorul Austriei la Moscova în urma anunţului Vienei că un colonel din armata austriacă este suspectat că a spionat timp de decenii în favoarea Rusiei, anunţă Radio Chişinău.

Ambasadorul austriac Johannes Eigner a fost convocat la Ministerul de Externe rus, a relatat şi presa de stat rusă.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunţat în cursul dimineţii că un colonel de armată, în prezent retras din activitate, este suspectat că a lucrat pentru serviciile de informaţii ruse începând din anii 1990 şi până în acest an.

Kurz a precizat că însărcinatul cu afaceri al Rusiei la Viena a fost convocat de ministrul de externe austriac Karin Kneissl, care, în plus, şi-a anulat deplasarea prevăzută în Rusia.

Cancelarul a mai declarat că a fost deschisă o anchetă judiciară. Într-o primă reacţie, şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, s-a declarat ‘neplăcut surprins’ de acuzaţiile Vienei.

Austria este una din puţinele state membre ale Uniunii Europene care a menţinut contacte diplomatice strânse cu Rusia în pofida conflictului din Ucraina şi a cazului Skripal.