Scandalul rezultatelor la alegerile locale din Sectorul 1 București. Ce funcție avea bărbatul surprins cu procese verbale

Scandalul rezultatelor la alegerile locale din Sectorul 1 București. Ce funcție avea bărbatul surprins cu procese verbale
Foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Alegerile locale din Sectorul 1 au fost umbrite de acuzațiile de fraudă electorală, după ce o persoană a fost prinsă cu mai multe procese verbale și dusă la poliție pentru audieri.Lupta dintre Clotilde Armand, candidata USR-PLUS, cu susținerea PNL, și Dan Tudorache, candiat PSD și primar în funcție, este foarte strânsă, fiecare dintre cei doi susținând că este câștigător, conform numărătorilor paralele ale partidelor.

În acest context, polițiștii și procurorii au deschis un dosar penal in rem, pentru faptă, în cazul persoanei care a fost prinsă în Sectorul 1 cu peste o sută de procese-verbale asupra sa. După ce a fost acuzat de contracandidata sa că a încercat să fraudeze alegerile, Dan Tudorache a venit cu precizări și a explicat că persoana care ar fi fost prinsă cu procese verbale asupra sa era de fapt un ccurier.

Cu ce se ocupă persoana prinsă cu procesele verbale, în scandalul electoral de la Sectorul 1

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, îi acuză pe reprezentanţii USR că ar crea presiune asupra Biroului electoral de sector şi adaugă că persoana care a ieşit din BES Sector 1 cu procese verbale era de fapt un curier.

“Era curier, are dreptul să strângă procesele verbale. Nu ştiu dacă avea 100, cu siguranţă avea mai puţine. Dar avea dreptul să strângă acele procese verbale de la reprezentanţii PSD din secţie. S-a dus în acel loc pentru că cineva le strângea şi mergea cu ele la partid. (…) Este un reprezentant al partidului care strânge de la reprezentanţii noştri din secţie procesele verbale. Atâta tot. Nimic nu a făcut. Şi a şi întrebat. Deci s-au dus cu acele procese verbale la preşedintele BES, un procuror, şi l-au întrebat: ‘Ce e ilegal aici?’ şi a spus: ‘Nu e nimic ilegal’”, a arătat Tudorache, într-o declaraţie susţinută la sediul PSD, potrivit Agerpres.

În acest context, Dan Tudorache a anunțat, marți, într-o postare pe Facebook, că a solicitat Biroului Electoral central renumărarea voturilor.

”Azi-noapte, am solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor. Îmi doresc transparență totală, în primul rând pentru a elimina orice suspiciune despre furtul voturilor. Pentru că voturile reprezintă voința și speranța oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate. E normal ca într-o luptă atât de strânsă să se verifice fiecare vot. Nu sunt însă normale nici presiunile, nici manipulările”, a scris Dan Tudorache, pe Facebook.

Clotilde Armand aruncă acuzații grave

La rândul său,Clotilde Armand, a anunțat în noaptea de luni spre marți că echipa sa este prezentă la Biroul Electoral de Sector pentru a număra până la ultimul vot.

”Este ora 01.30 și încă suntem la sediul BES 1. Colegii mei reprezentanți în Biroul Electoral de Sector au peste 40 de ore de nedormit. Așa se luptă cuPSD. Până la ultimul vot. Aici, în fața acestei uși se simte spiritul USR PLUS. Colegialitate și echipă unită. Mulțumesc frumos tuturor celor care stau alături de mine. Și pesediștilor le transmit că voi sta aici până când lămurim lucrurile. Fără frică. Alături de colegii mei. Pentru apărarea unor principii”, a transmisClotilde Armand.