Printre înregistrările video care reflectă teroarea instaurată de Kremlin asupra propriilor cetățeni prin instituirea mobilizării.

Pe rețelele de socializare a apărut recent și o scenă în care un ofițer de recrutare rus a fost nevoit să escaladeze fereastra unui bloc de locuințe pentru a livra ordinele de încorporare rezidenților care blocaseră accesul și refuzau să răspundă la interfon.

Scena comisarilor de la încorporări este postată pe muzica din Pantera Roz

Scena, surprinsă de o cameră de supraveghere montată în casa scării, este ilustrată comic cu muzica din desenele animate Pantera Roz atunci când ofițerul a intrat pe geam, le-a deschis ușa celorlalți tovarăși de la biroul de recrutare pentru ca ulterior să urce împreună, pentru mai multă siguranță, spre locuințe, pentru a livra ordinele de încorporare.

Cetățenii sunt terorizați inclusiv prin sms-uri să plece pe front

Ministerul rus al Apărării a dezmințit, în urmă cu o zi, faptul că ordinele de încorporare pot fi livrate și telefonic sau online.

Oficialitățile militare  au precizat că somațiile se predau direct, doar în persoană și pe bază de semnătură, după ce pe rețelele de socializare au apărut informații că unii recruți sunt chemați de birourile de registratură și înrolare prin SMS sau apeluri telefonice.