Schimb acid de replici între premierii Serbiei şi Albaniei pe tema Kosovo

Schimb acid de replici între premierii Serbiei şi Albaniei pe tema Kosovo

Premierii din Serbia şi Albania, Aleksandar Vucici şi Edi Rama, au avut un schimb dur de replici pe tema Kosovo.

Vucici s-a enervat, în cadrul unei conferințe de presă organizate cu ocazia vizitei lui Edi Rama la Belgrad, și a denunțat o „provocare” propunerea de recunoaștere a „realității ireversibile” a independenței Kosovo.

„Nu mă aşteptam la această provocare din partea domnului Rama, să vorbească despre Kosovo, pentru că nu văd legătura lui cu Kosovo. Trebuie să îi răspund, pentru că nu voi permite nimănui să umilească Serbia la Belgrad”, a spus Vucici, citat de AFP.

„Potrivit Constituţiei, Kosovo face parte din Serbia, nu are nicio legătură cu Albania şi nu va avea niciodată. Sarcina mea este să mă asigur că nimeni nu va umili Serbia”, a insistat premierul Serbiei.

Fosta provincie sârbă şi-a proclamat independenţa în anul 2008, fiind recunoscută de peste 100 de ţări, inclusiv de Statele Unite şi de majoritatea ţărilor membre ale Uniunii Europene.

Ultima oră
11:15 - România, țara din Europa cu cei mai mulți morți în accidente rutiere. Lista celor mai periculoase drumuri
11:10 - Sorin Cîmpeanu, despre rezultatele la titularizare: Un semnal de alarmă. Soluția poate să fie una complexă, vă asigur că vom lucra. Pe 1 octombrie va trebui să avem și propuneri concrete (VIDEO)
11:00 - Moda mașinilor pe plajă a ajuns și în SUA. Un autoturism de lux, parcat la malul mării (VIDEO)
10:39 - O nouă formă de malware face tot mai multe victime în mediul online. Hackerii au acces la datele personale printr-o aplicație falsă
10:38 - Titularizare 2021. Sorin Cîmpeanu: 20% dintre candidați nu au luat nici măcar nota 5. Din promoția curentă, au rezultate și mai slabe. 15 candidați au luat nota 1, avem unii eliminați pentru fraudă (VIDEO)
10:25 - Dacia și-a suspendat activitatea în uzina de la Mioveni. Motivul pentru care angajații au fost trimiși acasă
10:10 - Octavian Berceanu: 70-80% din deșeurile abandonate în Sectorul 1 provin din renovări de apartamente și birotică. Avem o iresponsabilitate pronunțată în rândul cetățenilor. Trebuie să disciplinăm populația (VIDEO)
10:02 - Tanczos Barna, o nouă măsură care îi vizează pe șoferi. În ce condiții ar putea fi confiscate mașinile parcate
09:49 - Alin Stoica: Deșeurile din Sectorul 1 sunt colectate / Dacă abandonăm gunoaiele pe stradă și apoi ne plângem că e murdar nu e o atitudine civică. Sper să vedem curând amenzi exemplare (VIDEO)
09:42 - Spărgătorii de semințe, puși de polițiști să măture cojile. Ce amenzi au primit