Schimb intens de replici pe B1 TV, între Nicușor Dan și Dan Cristian Popescu. Discuția a pornit de la construcțiile ridicate în parcurile Capitalei (VIDEO)

Schimb intens de replici pe B1 TV, între Nicușor Dan și Dan Cristian Popescu. Discuția a pornit de la construcțiile ridicate în parcurile Capitalei (VIDEO)

Dan Cristian Popescu, candidatul PSD la Primăria Sectorului 2, susține că „de multe ori” constructorii care ridică imobile în parcurile Capitalei „sunt favorizați de primarii în funcție”. Viceprimarul a vorbit despre o astfel de situație în Parcul Tei, context în care a intrat într-un schimb de replici cu Nicușor Dan. Momentul s-a petrecut în direct pe B1 TV, marți seară, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Schimb intens de replici între Nicușor Dan și Dan Cristian Popescu, pe fondul unei discuții despre construcțiile în parcurile din Capitală

Întrebat cum se poate construi într-un parc din București, Dan Cristian Popescu a răspuns: „Să știți că de multe ori acești constructori sunt favorizați de primarii în funcție. Noi avem în Sectorul 2, în Parcul Tei, o construcție ilegală de 5.000 de metri – se numește Restaurantul President, cu care noi ne judecăm. (…) E o concesiune de spațiu verde făcută de fostul primar Onțanu pe lângă un restaurant, care este într-adevăr mai vechi și cumpărat prin nu știu ce mod, chiar dacă este pe domeniul public exact ca situația din Orășelul Copiilor, și proprietarul de acolo, apropiat al domnului Onțanu, acolo își face domnul Onțanu toate întâlnirile electorale, a construit încă 5.000 de metri, o piscină, totul fără autorizație”.

Întrebat dacă nu a început un proces privind această speță, viceprimarul a afirmat: „Am început un proces, v-am spus, ONG-urile care apără spațiul verde nu s-au interesat de acest lucru. Chiar sunt multe poziții comune, multe atacuri comune ale patronului acestui restaurant și a celor de la USR Sector 2 împotriva mea. Își dau tot felul de share-uri, like-uri…”

Cu această ocazie a intervenit în discuție și Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și USR-PLUS la Primăria Capitalei.

„Domnule viceprimar, dacă acolo nu există autorizație, puteți să intrați mâine să demolați. Așa spune legea și, în al doilea rând, că faceți tot felul de aluzii, ia, spuneți ce s-a întâmplat pe Vasile Lascăr 73, unde ați dat autorizație pe 9 etaje și v-ați dus și ați apărat construcția respectivă de 9 etaje în cartier zonă protejată de patru etaje. S-a pronunțat acum 10 zile instanța pe speța asta”, a spus el.

În replică, Dan Cristian Popescu a afirmat: „Domnule candidat, dacă ați știi administrație publică locală, ați ști că în zona protejată emite autorizație Primăria București, nu sectorul”.

„Da, o autorizație care a confirmat o autorizație emisă de Primăria Sectorului 2 în anul 2008 și dumneavoastră, prin avocații primăriei, ați apărat și autorizația din 2008, și autorizația din 2019 a Primăriei Capitalei”, i-a spus Nicușor Dan.

Dan Cristian Popescu a explicat că, „în 2008, era primar domnul Onțanu, aliatul domnului de la USR din Sectorul 2”.

Nicușor Dan a continuat: „În anul 2008 era domnul Onțanu, dar Direcția Juridică este în subordinea dumneavoastră, cea care a apărat ce a făcut domnul Onțanu”.

„Nu, nu este în subordinea mea. Este o altă informație neadevărată. Sunt viceprimar și nu am în subordine această direcție, deci în zona protejată Primăria Municipiului București emite autorizații, ca să știți și dumneavoastră”, a subliniat Dan Cristian Popescu.

Ambii invitați fac parte din oferta electorală pentru alegerile locale din Capitală. Dacă Nicușor Dan vizează obținerea postului de primar general, din postura de candidat al PNL și USR-PLUS, Dan Cristian Popescu este susținut de PSD pentru funcția de primar al Sectorului 2.