Schimbare de situație în cursa pentru Casa Albă: Donald Trump şi-a redus distanţa în sondaje faţă de rivala sa Hillary Clinton

Schimbare de situație în cursa pentru Casa Albă: Donald Trump şi-a redus distanţa în sondaje faţă de rivala sa Hillary Clinton
Foto: newsinfo.inquirer.net

Potrivit unei anchete Reuters/Ipsos publicată marţi, Donald Trump, candidatul republican pentru Casa Albă, şi-a redus distanţa în sondaje faţă de rivala sa Hillary Clinton la 7%, faţă de 15%, cât era săptămâna trecută, potrivit Reuters, preluat de stiripesurse.ro.

Donald Trump a fost desemnat în mod oficial marţi la Cleveland de partidul republican drept candidat la Casa Albă pentru alegerile din SUA, în timp ce Hillary Clinton va fi nominalizată oficial la Convenţia Democrată care va avea loc săptămâna viitoare în Philadelphia.

Potrivit unui sondaj, 43% sunt de partea lui Hillary Clinton, iar 36% sunt pentru Trump. Sondajul anterior, ce acoperea o perioadă de cinci zile până la 14 iulie, arăta că Donald Trump se afla în urma lui Hillary Clinton cu 15% din intenţiile de vot.

Creşterea în sondaje a lui Donald Trump este datorată scăderii numărului de votanţi care se abţin. Procentul votanţilor care nu susţineau niciun candidat a scăzut la 12% în sondajul efectuat în perioada 15-19 iulie, comparativ cu 15% în ancheta realizată în intervalul 10-14 iulie.