Schimburi intense de replici la ultima dezbatere prezidențială din SUA. Trump: Datorezi poporului american o explicație / Biden: Oricine e responsabil de atâtea morți nu ar trebui să rămână președinte (VIDEO)

Schimburi intense de replici la ultima dezbatere prezidențială din SUA. Trump: Datorezi poporului american o explicație / Biden: Oricine e responsabil de atâtea morți nu ar trebui să rămână președinte (VIDEO)
foto simbol: Hepta.ro / Zuma Press / Pavlo Gonchar

Donald Trump, președintele SUA și candidatul republicanilor la un nou mandat, și Joe Biden, omul propus de democrați pentru aceeași funcție, s-au contrat pe o gamă largă de subiecte la ultima dezbatere prezidențială, precum noul coronavirus, relațiile rasiale, salariul minimim și schimbările climatice, dar și afacerile lui Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte american, transmite Fox News.

Contre intense la ultima dezbatere între Donald Trump și Joe Biden, înainte de alegerile prezidențiale din 3 noiembrie

La un moment dat, președintele Donald Trump i-a spus lui Joe Biden: „Datorezi o explicație poporului american” în ceea ce privește afacerile lui Hunter Biden din trecut, dar fostul vicepreședinte american a negat categoric că ar fi avut loc ceva „lipsit de etică”.

Schimbul de replici referitor la Hunter Biden a venit pe fondul informațiilor apărute recent în spațiul public, care au făcut multă lume să se întrebe dacă Joe Biden știa cumva despre afacerile derulate de fiul său peste hotare. Echipa democrată de campanie a negat orice fel de implicare sau obținere de profit din aceste afaceri, dar în timpul dezbaterii prezidențiale președintele a insistat ca rivalul său să dea explicații cu privire la aceste aspecte.

„Toate emailurile… emailurile oribile despre genul de bani pe care i-ați strâns, tu și familia ta. Și Joe, erai vicepreședinte când o parte din lucruri s-au întâmplat. Și nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată. Cred că datorezi o explicație poporului american”, a subliniat Donald Trump.

Joe Biden a răspuns: „Nu am luat în viața mea nici măcar un ban din vreo sursă străină”. El a încercat să contraatace, adăugând: „Am aflat că acest președinte a plătit de 50 de ori impozitul în China, are un cont secret în China. Face afaceri în China”.

Cu aproximativ o oră înainte de dezbatere, Tony Bobulinski, un vechi partener de afaceri al lui Hunter Biden, a emis un comunicat de presă în care a susținut că în trecut a lucrat cu Biden senior. Anterior, Joe Biden negase în mod repetat orice fel de implicare în afacerile fiului său și a continuat să facă același lucru și joi, prin vocea purtătorului de cuvânt Andrew Bates.

În acest context, președintele Donald Trump l-a invitat pe Tony Bobulinski să fie invitatul său special la dezbatere.

De-a lungul confruntării electorale, contracandidații au dezbătut aprins șialte subiecte, ambii ridiculizând strategia de răspuns a adversarului la criza COVID-19.

„Oricine e responsabil de atâtea morți nu ar trebui să rămână președinte al Statelor Unite ale Americii”, a spus Joe Biden.

„Nu ne putem închide în pivniță cum face el… el are chestia asta pentru trăitul în pivniță”, a afirmat Donald Trump.

Printre altele, peședintele SUA a adăugat că virusul „pleacă” și a susținut că un vaccin „va fi anunțat în termen de câteva săptămâni” mulțumită Operațiunii Warp Speed, care este în esență un parteneriat public-privat pentru dezvoltarea vaccinurilor împotriva noului coronavirus și distribuirea lor odată ce sunt aprobate de către FDA. El a indicat că Johnson & Johnson, Moderna și Pfizer sunt companiile ale căror seruri arată promițător.

Una peste alta, la această dezbatere au avut loc mult mai puține întreruperi decât la primul eveniment de acest gen – poate și datorită unei noi reguli care a presupus oprirea volumului la microfoanele contracandidațilorîn anumite momente.