Școlile din București care se închid pentru alegerile locale 2020. Cum vor recupera elevii orele

Școlile din București care se închid pentru alegerile locale 2020. Cum vor recupera elevii orele

În contextul desfășurării alegerilor locale, unitățile de învățământ care sunt secții de votare duminică își vor fi închise pentru elevi în zilele de în 24, 25, 28 şi 29 septembrie, așa cum arată o decizie a Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Care sunt școlile care vor fi închise pentru desfășurarea alegerilor

”Ţinând cont de situaţia specială în care se desfăşoară alegerile locale din anul 2020, cât şi prevederile din Legea nr. 55/2020 privind măsurile stabilite pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat suspendarea cursurilor în zilele de 24.09.2020, 25.09.2020, 26.09.2020 respectiv, 28.09.2020, 29.09.2020, pentru unităţile de învăţământ din Municipiului Bucureşti ce găzduiesc secţii de votare”, a transmis săptămâna trecută Prefectura Bucureşti.

În aceste condiții elevii și profesorii au dorit să afle cum vor fi recuperate cursurile. Răspunsul nu a întârziat să apară.Deși clasele vor fi închise, asta nu înseamnă că elevii nu vor face orele. Cursurile se vor desfășura online în această perioadă, așa cum a precizat ministrul Educației, Monica Anisie.

“Chiar dacă se închid şi se suspendă cursurile fizic, orele vor continua online. La nivel național se vor închide toate unitățile de învățământ vineri, luni și marți în vederea desfăşurării alegerilor. Luni dimineaţa va avea loc o consultare cu asociaţiile comunelor, oraşelor şi municipiilor şi uniunea consiliilor judeţene cu Ministerul Educaţiei prin care să stabilim dacă se vor închide şi vineri, în funcţie de localităţile şi şcolile în care se desfăşoară procesul educaţional”, a declarat Monica Anisie.

Elevii vor continua să desfășoare orele

Declarațiile ministrului Educației au fost întărite de precizările premierului. Ludovic Orban a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Botoşani, că şcolile care vor găzdui secţii de votare vor fi închise o zi sau două, însă cursurile nu vor fi suspendate, ci vor fi susţinute online.

Ludovic Orban a precizat că o decizie privind numărul de zile în care unităţile de învăţământ vor fi închise pentru elevi va fi luată în cursul zilei de luni.

„Şcoala se va desfăşura online, o zi, două, vedem, hotărâm în cursul zilei de luni, înainte de vot şi după vot, pentru a permite dezinfectarea sălilor de clasă care vor fi localuri pentru secţiile de votare. Doar atât. Nu se vor suspenda, ci se vor ţine orele online în sălile respective, astfel încât să se asigure dezinfecţia şi pregătirea claselor pentru primirea elevilor”, a afirmat premierul Ludovic Orban.