Școlile primare din Londra rămân închise în următoarele două săptămâni: Decizia luată în contextul răspândirii noii tulpini de coronavirus

Școlile primare din Londra rămân închise în următoarele două săptămâni: Decizia luată în contextul răspândirii noii tulpini de coronavirus
Foto: pixabay.com

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a anunțat vineri că școlile primare din Capitala britanică vor fi închise în următoarele două săptămâni pentru a limita răspândirea noii tulpini de coronavirus, mult mai contagioasă decât cea care circula până acum. Decizia a fost luată de Guvernul britanic, informează Reuters.

Guvernul britanic a anunțat că școlile primare din Londra rămân închise în următoarea periadă

Ministrul Educației, Gavin Williamson, a prezentat, miercuri, un plan care presupunea amânarea redeschiderii școlilor gimnaziale, dar deschiderea școlilor primare pentru elevii de sub 11 ani începând de săptămâna viitoare, atunci când se încheie vacanța de Crăciun. Unitățile de învățământ primare ar fi urmat să rămână închise doar în zonele din țară care sunt cele mai afectate de circulația noii tulpini de SARS-CoV-2, care includ și anumite părți ale Londrei. Această decizie a fost primită cu nemulțumire însă de unele autorități locale din regiuni în care școlile ar fi trebuit să fie redeschise.

”În sfârșit, Guvernul a înțeles și s-a răzgândit. Toate școlile primare din Londra vor fi tratate la fel. Aceasta este decizia corectă și vreau să-i mulțumesc secretarului de stat Nick Gibb pentru discuțiile constructive pe care le-am avut în ultimele două zile”, a scris primarul Londrei, Sadiq Khan, într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter.

Școlile primare din Londra rămân închise în următoarele două săptămâni: Decizia luată în contextul răspândirii noii tulpini de coronavirus

Confruntate cu răspândirea rapidă a noii tulpini de coronavirus, autoritățile britanice au impus restricții severe de circulație înainte de Anul Nou.

Astfel, opt din 10 oameni din Anglia se află la nivelul 4 de restricţii, ceea ce include ordinul de a rămâne acasă, precum și închiderea magazinelor neesenţiale, a sălilor de sport şi saloanelor de cosmetică.

Premierul Boris Johnson a făcut apel la cetățenii britanici să rămână acasă în Ajunul Anului Nou pentru a limita răspândirea virusului.

”Trebuie să acceptăm realitatea că ritmul alert al răspândirii aestei noi variante impune acum ca noi să luăm acțiuni mai dure în anumite zone”, le-a transmis șeful Guvernului de la Londra locuitorilor Regatului Unit.

Vaccinul anti-COVID produs deAstraZeneca, aprobat în Regatul Unit

În urmă cu câteva zile, vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de compania AstraZeneca împreună cu cercetătorii de la Universitatea Oxford a primit aprobare pentru a fi administrat în Marea Britanie.

Marea Britanie a comandat 100 de milioane de doze, suficiente pentru vaccinarea a 50 de milioane de persoane.

Acesta este al doilea ser anti-coronavirus aprobat pe teritoriul britanic după cel dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech care a început să fie administrat cetățenilro britanici pe 8 decembrie.

De la începutul pandemiei de coronavirus și până în acest moment, în Regatul Unit au fost confirmate peste 2,5 milioane de cazuri de COVID-19, iar numărul total al deceselor în rândul pacienților infectați cu SARS-CoV-2 a depășit 74.000.

Urmăriți B1TV.ro și pe