Scoția: Un om de afaceri a descoperit cea mai importantă comoară vikingă (FOTO)

Scoția: Un om de afaceri a descoperit cea mai importantă comoară vikingă (FOTO)
Foto: bbc.com

Un om de afaceri pasionat de căutarea comorilor cu ajutorul detectorului de metale a descoperit o comoară cu peste 100 de obiecte din secolele IX și X”, relatează BBC News.

Stuart Campbell, un reprezentant al autorităților scoțiene, care se ocupă de comori, a declarat că este cea mai importantă descoperire de acest gen, pe teritoriul țării sale.

Omul de afaceri, Dereck McLennan, a descoperit aceste obiecte luna trecută, la o adâncime de numai 60 de cm, în comitatul Dumfries  din sud-vestul Scoției.

Tezaurul conține obiecte din toată Europa, bijuterii scandinave și anglo-saxone.

Locul descoperirii este ținut secret pentru ca cercetările să continue fără a fi tulburate de aventurieri sau hoți.

Din momentul declarării descoperirii, comoara a devenit proprietatea Coroanei britanice, iar cel care a predat-o va fi recompensat cu un procent din valoarea ei.

Se pare că doar un obiect din cele peste 100 recuperate este estimat la 250.000 dolari.


Foto: bbc.com

Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)