Secretarul de stat american John Kerry: Statele Unite nu sprijină „independența Tibetului”

Secretarul de stat american John Kerry: Statele Unite nu sprijină „independența Tibetului”
Foto: publika.md

Secretarul de stat american John Kerry, a declarat, sâmbătă, că Statele Unite consideră că Tibetul este o parte inalienabilă a Chinei și nu sprijină independența Tibetului, potrivit Xinhua.

În cadrul unei convorbiri telefonice cu ministrul chinez de externe Wang Yi, Kerry a afirmat că politica SUA privind problema Tibetului rămâne neschimbată și nu se va schimba.

La rândul său, Wang a reiterat poziția principială a Chinei cu privire la problema Tibetului și a îndemnat SUA să nu intervină în afacerile interne ale Chinei. Mai mult acesta a solicitat Statelor Unite să ia măsuri practice pentru a proteja relațiile China-SUA.

Kerry a salutat succesul recentului Dialog Strategic și Economic SUA-China și al consultărilor la nivel înalt SUA-China, care au avut loc la Beijing la începutul acestei luni.

Dialogul recent a trimis semnale clare că ambele părți se angajează să construiască un nou tip de relație majoră, care va crea condiții favorabile pentru o dezvoltare stabilă a relațiilor China-SUA, a adăugat Wang.

Urmăriți B1TV.ro și pe