Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg: NATO există pentru ca oamenii să se simtă în siguranță

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg: NATO există pentru ca oamenii să se simtă în siguranță

La deschiderea exercițiilor “Ucraina-2015”, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice (NATO), Jens Stoltenberg, a declarat că exercițiile militare pe care NATO le desfășoară împreună cu Ucraina reprezintă o posibilitate de a învăța împreună să salvăm vieți omenești, transmite Unian.

NATO există pentru ca oamenii să se simtă în siguranță. Iar acest lucru se referă la lichidarea consecințelor catastrofelor. De fiecare dată, reprezentanți ai multor țări se reunesc pentru a învăța împreună nu cum să lupte, ci cum să acționeze împreună în fața unei catastrofe, cum să salveze vieți omenești”, a spus Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a precizat că exercițiile din Ucraina nu sunt unele militare, ci constituie o posibilitate pentru cei din țările membre ale Alianței și țările partenere care trebuie să reacționeze primii la pericole, să lucreze împreună.

Din păcate, această țară știe ce înseamnă o catastrofă. Ucraina și partenerii săi trebuie să fie gata și capabili să reacționeze”, a spus secretarul general al NATO.