Șeful Comisiei Europene și Președintele Franței au salutat noile propuneri ale Greciei

Șeful Comisiei Europene și Președintele Franței au salutat noile propuneri ale Greciei
Foto: europeanul.org

Șefii de stat și de guvern din zona euro s-au reunit ieri într-un summit extraordinar la Bruxelles, pentru a discuta despre datoria Greciei. La finalul întrunirii, șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a salutat noile propuneri înaintate de guvernul Tsipras.

„Grecii au făcut o propunere care reprezintă un progres major. (…) Le vom propune grecilor un pachet de 35 de miliarde de euro pentru creştere şi creare de locuri de muncă în Grecia”, a declarat Juncker, potrivit Mediafax. El și-a mai exprimat speranța că se va ajunge la un acord între Grecia și creditorii internaționali în cursul acestei săptămâni.

La rândul ei, Angela Merkel a declarat că e nevoie de „o muncă în regim intensiv”, deoarece este nevoie urgent de găsirea unei soluții. Cancelarul german a mai susținut că speră ca Grecia să rămână în zona euro.

Președintele francez a declarat că propunerea Greciei pune bazele unui acord între aceasta și creditorii ei. „Guvernul grec a pus pe masă o propunere care a fost primită pozitiv de către instituţiile” creditoare, a afirmat Hollande. El a avertizat, totuși, că mai este mult de muncă până să se ajungă la o înțelegere și că trebuie să facă totul pentru a se ajunge la o concluzie în cursul următoarei reuniuni a Eurogrupului, care va avea loc miercuri seara.

În același timp în care se desfășura summitul, șapte mii de greci manifestau în centrul Atenei pentru menținerea statului în zona euro. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu