Șeful diplomației britanice face anunțul momentului: Brexitul ar putea fi blocat, iar Marea Britanie ar putea rămâne în UE

Șeful diplomației britanice face anunțul momentului: Brexitul ar putea fi blocat, iar Marea Britanie ar putea rămâne în UE
sursă foto: ccn.com

Jeremy Hunt, ministrul de Externe din Marea Britanie, a avertizat că, dacă Parlamentul din arhipelag respinge acordul convenit de premierul May cu liderii Uniunii Europene, acest lucru ar putea conduce la blocarea Brexitului și, prin urmare, la rămânerea Regatului Unit în blocul comunitar, relatează The Independent.

Declarația care anunță „paralizia Brexit” în eventualitatea în care Parlamentul votează negativ acordul de divorț dintre UE și Marea Britanie, vine în contextul dezbaterilor din Camera Comunelor, care precedă scrutinul de pe 15 ianuarie. Publicația citată scrie că este de așteptat că May să piardă mult-așteptatul vot.

Șeful diplomației britanice a adăugat că Parlamentul are puterea de a bloca un Brexit fără acord, care ar arunca Marea Britanie pe un „teritoriu necunoscut”, după cum afirma premierul însuși în urmă cu câteva zile.

Acestea fiind spuse, premierul May face eforturi disperate în aceste zile pentru a-și asigura numărul de voturi necesare pentru a trece acordul convenit cu UE de Parlament, motiv pentru care a întreprins rude de negocieri cu mai mulți lideri din Legislativ, inclusiv din tabăra opoziției.