Șeful FMI, supravegheat să nu se sinucidă. Presupusa victimă, Nafissatou Diallo, traumatizată

Șeful FMI, supravegheat să nu se sinucidă. Presupusa victimă, Nafissatou Diallo, traumatizată
Dominique Strauss-Kahn, omul care a intrat din nou în atenția mass-media de când a fost acuzat de agresiune sexuală și tentativă de viol de către o menajeră, este sub supraveghere în închisoare pentru a nu...

Dominique Strauss-Kahn, omul care a intrat din nou în atenția mass-media de când a fost acuzat de agresiune sexuală și tentativă de viol de către o menajeră, este sub supraveghere în închisoare pentru a nu încerca să se sinucidă, arată site-ul NBC.

Directorul FMI este verificat la fiecare sfert de oră în camera în care este încarcerat și are dreptul să poarte un costum și pantofi fără șireturi.

Referitor la starea de sănătate a lui Strauss-Kahn un purtător de cuvânt al penitenciarului din New York a declarat că „starea de sănătate a unui deținut este confidențială. Regulamentul prevede ca fiecare deținut să fie evaluat în funcție de riscul pe care el și-l poate provoca sieși sau celor din jur”.

Dominique Strauss-Kahn nu beneficiază de imunitate juridică

Șeful Fondului Monetar Internațional a fost acuzat luni de Procuratura Manhattan pentru că ar fi obligat conform acuzațiilor, o cameristă a hotelului unde era cazat la New York să întrețină cu el raporturi sexuale anale și orale și că ar fi încercat să întrețină cu aceasta și contacte sexuale normale.

Judecătoarea Melissa Jackson a refuzat eliberarea pe cauțiune a directorului FMI, hotărând ca acesta să fie ținut în arest preventiv în continuare.

Fondul Montear Internațional a anunțat, marți, că directorul general nu beneficiază de niciun fel de imunitate în fața justiției americane. Statutul FMI prevede imunitate juridică pentru funcționarii internaționali ai instituției, însă doar pentru „acțiuni care au legătură cu exercitarea oficială a atribuțiilor”.

Nafissatou Diallo, menajera abuzată, care nu știa despre cine este vorba

Potrivit site-ului Slate.fr, Nafissatou Diallo, în vârstă de 32 de ani, originară din Guineea a început să lucreze în Statele Unite încă din 1998.  Diallo este divorțată, are o fată de 15 ani și este angajata lanțului hotelier Sofitel, având o reputație bună.

Cu toate că Nafissatou Diallo l-a recunoscut imediat pe Dominique Strauss-Kahn în pozele arătate de polițiști, aceasta nu a știut despre cine este vorba.

Jeffrey Shapiro, avocatul femeii, a declarat că femeia trăiește o traumă și încă nu își poate reveni din șocul prin care a trecut.

„Trauma care apărut în viața sa este extraordinară. După ce s-a întâmplat, ea nu s-a mai putut întoarce acasă. Nu se poate întoarce la muncă și habar nu are ce i se va întâmpla pe viitor”, a declarat Shapiro, citat de sursa precizată.

Șeful FMI, supravegheat cu atenție