Șeful mercenarilor Wagner, „cadou” macabru pentru Parlamentul European. Reacția lui Evgheni Prigojin după încadrarea Rusiei ca „stat sponsor al terorismului” (VIDEO)

Șeful mercenarilor Wagner, „cadou” macabru pentru Parlamentul European. Reacția lui Evgheni Prigojin după încadrarea Rusiei ca „stat sponsor al terorismului” (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Viktor Antonyuk

Evgheni Prigojin, liderul mercenarilor Wagner, susține că a trimis Parlamentului European un baros, în amintirea manierei macabre în care ar fi fost ucis unul dintre dezertorii grupului. Gestul vine în contextul în care, miercuri, instituția europeană a declarat Rusia „stat sponsor al terorismului”, transmite The Moscow Times.

Șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, „cadou” macabru pentru Parlamentul European

Imaginile distribuite miercuri pe rețelele sociale îl înfățișează pe unul dintre asociații lui Prigojin cu o cutie de vioară care conținea un baros cu inscripția „PMC Wagner” la vârf și cu urme de sânge artificial pe mâner.

Arma este asociată unui alt videoclip care a apărut în această lună, videoclip în care un presupus dezertor Wagner ar fi fost bătut cu barosul până la moarte, după ce a fost capturat.

Inițial, Prigojin lăudase aparenta ucidere a presupusului dezertor, însă ulterior a negat implicarea grupului Wagner în incident și a dat vina în schimb pe serviciile secrete ale SUA, fără să ofere totuși și vreo probă în acest sens.

Un reprezentant al grupului Wagner a predat barosul unui blog militar pe care presa rusă îl asocia anterior cu așa-numita „fabrică de troli” a lui Prighozin.

„Cazul de informare spre a fi trimis Parlamentului European a fost înmânat unui reprezentant al Cyber Front Z”, se arată într-o postare a Concord, compania lui Prigojin.

Parlamentul European ar urma să voteze joi o rezoluție prin care condamnă „crimele odioase” comise de grupul Wagner și solicită Rusiei să retragă mercenarii din estul Ucrainei și din Crimeea anexată.

Urmăriți B1TV.ro și pe