Șeful Pentagonului cere ca armata rusă să încheie de urgență un armistițiu în Ucraina

Șeful Pentagonului cere ca armata rusă să încheie de urgență un armistițiu în Ucraina
Mariupol, Ucraina, 28 aprilie 2022. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Alexey Kudenko

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a vorbit cu omologul său rus pentru prima dată de la invazia rusă a Ucrainei, a anunțat vineri Pentagonul. Austin a folosit primul apel între cei doi pentru a-l îndemna pe ministrul Apărării, Serghei Şoigu, să implementeze o „încetare imediată a focului”, potrivit unui comunicat. Cei doi au vorbit ultima dată pe 18 februarie, cu o săptămână înainte ca Rusia să lanseze invadarea Ucrainei.

Convorbire între șeful Pentagonului și Serghe Șoigu

Se încheie o perioadă prelungită în care liderii militari de top ai Rusiei au refuzat în mod repetat să vorbească cu omologii lor americani scrie cnn.

Pe 24 martie, secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a declarat că Austin și președintele general Mark Milley „au căutat și continuă să caute” apeluri telefonice cu Șoigu și generalul Valery Gerasimov, principalul general rus, dar rușii „până acum au refuzat să se angajeze.”

În urma convorbirii dintre Austin și Shoigu, se așteaptă ca Milley să contacteze pe omologul său rus pentru a vedea dacă este posibil să se programeze un apel, a declarat un oficial al apărării pentru CNN, dar nu există nicio conversație în prezent în program.

Cei doi nu au mai vorbit din 11 februarie, cu o săptămână înainte de ultimul apel între Austin și Shoigu.

Disperați de pierderile suferite în războiul pe care tot ei l-au declanșat în Ucraina, rușii au început să recruteze soldați pe… site-urile cu locuri de muncă. Anunțurile omit pericolele ”job”-ului și precizează salarii care-s departe de a-i entuziasma pe tinerii ruși. Recrutările continuă.

Rușii recrutează soldați pe site-urile de angajare

„Alegeți stabilitatea, ample oportunități de autoîmplinire, un nivel de viață decent și un statut social ridicat”, se precizează într-un anunț citat de Il Fatto Quotidiano.

Rușii vor să trimită pe front bărbați între 18 și 40 de ani. Ei caută ”pușcași”, artileriști, comandanți de infanterie, ”tunari antiaerieni”, șoferi, agenți pentru serviciile secrete, sergenți de infanterie, piloți de vânătoare și alți luptători.

Urmăriți B1TV.ro și pe