Șeful Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova, la spital după ce a fost rănit într-un accident de mașină (FOTO)

Șeful Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova, la spital după ce a fost rănit într-un accident de mașină (FOTO)
Foto: Europa Libera

Mihai Bălan, șeful Serviciului de Informații și Securitate din Republica Moldova a fost implicat luni într-un accident de circulație în Chișinău.

Serviciul de presă al instituției susține că acesta a fost internat în urma incidentului, după ce a suferit o lovitură la cap și la picior, dar șoferița celeilalte mașini implicate în accident susține că Mihai Bălan circula cu viteză excesivă în momentul impactului și de fapt ar fi fugit de la locul accidentului.

"A ieşit din cealaltă maşină şi s-a uitat ce-i cu automobilul meu, nici măcar nu s-a apropiat de noi şi a dispărut după farmacie în deal", a afirmat femeia, conform protv.md.

O adolescentă de 15 ani a fost internată, de asemenea, din cauza rănilor suferite.

"Am ieşit de pe Şciusev. El avea viteză mare. Acum a ieşit că eu am frânat şi tot eu l-am lovit. Dacă viteza era mai mică, de 50, 60 de kilometri pe oră, lovitura nu era să se producă. El era să mă vadă şi să frâneze, dar aşa… ", a mai precizat șoferița.

Aceste acuzații sunte negate de Mihai Bălan care susține pentru Ziarul de Garda, că circula cu 60 de kilometri pe ora și că șoferița nu i-ar fi acordat prioritate, așa cum el era pe drumul principal. Șeful SIS a mai declarat că imediat dupa impact ar fi fost preluat de o doctoriță de la spitalul SIS-ului care se află prin preajma și dus acolo.

Poliția nu a determinat încă cine este vinovat pentru producerea accidentului, dar a precizat în legătură cu șeful SIS că în cazul în care persoana implicată în accident a suferit traumatisme și s-a adresat imediat medicilor, nu se consideră că a fugit de la fața locului.

Șeful Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova, Mihai Bălan, este tatăl cântărețului Dan Bălan, fost membru al trupei O-Zone, formație care a avut un succes foarte mare în România la începutul anilor 2000.