SEMNAL DE ALARMĂ pentru UE! Macron: Germania a beneficiat de slăbiciunile zonei Euro

SEMNAL DE ALARMĂ pentru UE! Macron: Germania a beneficiat de slăbiciunile zonei Euro
Foto: express.co.uk

Președintele Franței, Emmanuel Macron a declarat joi că Uniunea Europeană este un proiect incomplet ce necesită noi tratate care să crească gradul de coeziune între zona Euro și celelalte state ale Blocului comunitar, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Emmanuel Macron a declarat cu această ocazie într-un interviu că Germania a beneficiat de disfuncționalitatea zonei Euro.

Liderul din Hexagon a cerut recent ca zona Euro să aibă un singur ministru de finanțe și un buget comun.

Propunerea a fost privită cu scepticism de Angela Merkel, existând suspiciunea că germanii ar urma să plătească datoriile zonei Euro.

Președintele francez a declarat că nu dorește ca datoriile naționale să se transforme în datoriile tuturor statelor din zona Euro.

”Nu am reproşat Germaniei că este prea competitivă. Dar o parte a competitivităţii germane se datorează disfuncţionalităţilor zonei Euro şi slăbiciunilor celorlalte economii.

Germania are o economie puternică, dar are deficienţe demografice şi dezechilibre economice în comerţul cu vecinii ei. Ea are responsabilitatea de a da zonei Euro viitorul pe care îl merită”, a declarat Emmanuel Macron.

Liderul francez crede că Germania trebuie să fie parte a resuscitării investițiilor publice și private din Europa.

Întrebat dacă Europa se poate baza pe preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, Macron a susţinut că UE are nevoie de SUA.

Urmăriți B1TV.ro și pe