Serbia cere bani Europei pentru a face față imigranților (VIDEO)

Serbia cere bani Europei pentru a face față imigranților (VIDEO)

Serbia cere Uniunii Europene bani pentru a se descurca cu viitorul blocaj al fluxului de refugiați. Mai ales că țara următoare pe traseul migranților, Ungaria intensifică lupta împotriva trecerii ilegale a frontierei, informează B1 TV.

Guvernul de dreapta de la Budapesta a spus că va reduce fluxul de migranți de la frontiera sudică cu Serbia la zero până la mijlocul lunii septembrie, cu gardul de 3,5 metri înălțime pe cale de a fi finalizat și cu măsurile adoptate de Parlament vineri, prin care se stabilesc zone de tranzit în apropierea graniței și se înăspresc pedepsele pentru trecerea ilegală a frontierei.

Încă din cursul zilei de vineri, guvernul sârb a adoptat un plan de acțiune pentru imigranți. Nu există însă nicio decizie la nivelul UE prin care Serbia ar fi obligată să primească imigranți.

Ministrul Muncii își dorește ca relația cu Ungaria, dar a precizat că procedura nu e atât de simplă și conform procedurii UE, imigranții trimiși înapoi pe unde au pătruns în UE.

În ceea ce privește zidul pe care ungurii vor să-l finalizeze, ministrul a apreciat că acest zid poate încetini afluxul de imigranți, însă acea sârmă nu va opri afluxul.

Ministrul Muncii și-a îndemnat vecinii să aplaneze  conflictul și încetarea unor cuvinte grele mai des folosite: ”Zidul ungar nu va reși să oprească viața, că valorile creștine nu pot să oprească viața

Serbia cere bani Europei pentru a face față imigranților

Tags: