Serbia, în pragul falimentului: Noul guvern ar putea contracta un împrumut suplimentar

Serbia, în pragul falimentului: Noul guvern ar putea contracta un împrumut suplimentar
Serbia se află în pragul falimentului. Pentru salarii și pensii, nu mai sunt bani decat pentru maximum 2 luni, potrivit presei de la Belgrad. Noul guvern susţine că va trebui să se împrumute suplimentar, din cauza...

Serbia se află în pragul falimentului. Pentru salarii și pensii, nu mai sunt bani decat pentru maximum 2 luni, potrivit presei de la Belgrad. Noul guvern susţine că va trebui să se împrumute suplimentar, din cauza situaţiei dezastroase din economie, lăsată de precedentul Executiv.

În aceste condiţii, o parte din creditul acordat de Federaţia Rusă pentru refacerea căilor ferate, în valoare de 800 milioane dolari, ar putea trece la bugetul de stat. În plus, autorităţile sârbe vor solicita ca o sumă din creditul primit de la Fondul Monetar Internaţional să fie folosită pentru necesităţi bugetare.

FMI a suspendat în luna februarie un acord de tip preventiv în valoare de 1,3 miliarde de dolari, după ce fosta administraţie a depăşit ţintele de îndatorare şi deficit bugetar.

Ultima oră
19:15 - Turiștii își pot lua adio de la porumbul de pe plajă. Vânzătorii ambulanți, amendați de polițiști
19:11 - Premieră: Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea înfiinţează o companie aeriană locală. Curse regulate către Bucureşti, din martie 2022 / Anunțul făcut de Ilie Bolojan și Florin Birta (VIDEO)
18:42 - Aproape 15.300 de persoane, vaccinate anti-COVID în ultima zi. Peste 11.000 au primit prima doză
18:38 - Permisul de sănătate și vaccinarea îngrijitorilor, aprobate de Consiliul Constituțional din Franța
18:07 - Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)
17:57 - Moderna anunță că vaccinul său anti-COVID prezintă o eficiență de 93%, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:59 - De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)