Serghei Lavrov amenință Europa, după sprijinul militar acordat Ucrainei: „Cetățenii UE și structurile implicate vor fi responsabili pentru orice consecințe”

Serghei Lavrov amenință Europa, după sprijinul militar acordat Ucrainei: „Cetățenii UE și structurile implicate vor fi responsabili pentru orice consecințe
Lavrov: Operațiunea specială a Rusiei în Ucraina este menită să pună capăt dominației SUA. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Sputnik

Nemulțumit de planul UE, prin care statele membre trimit arme în sprijinul Ucrainei, pentru a opune rezistență invaziei rusești, administrația de la Moscova a reacționat prin intermediul ministrului de Externe, Serghei Lavrov.

Comunitatea europeană, inclusiv cetățenii de rând vor avea de suferit din cauza sprijinului oferit Ucrainei, susține Serghei Lavrov, potrivit CNN.

„Cetățenii UE și structurile implicate în furnizarea de arme letale și combustibil forțelor armate ale Ucrainei vor fi responsabili pentru orice consecințe ale unor astfel de acțiuni în contextul operațiunii militare speciale în curs. Ei n-ar trebui să greșească în a înțelege gradul de pericol al consecințelor”, se arată în declarația ministrului rus de Externe.

Rusia va impune restricții împotriva aliaților NATO

De semenea, rușii au avertizat că la rândul lor vor impune sancțiuni aliaților NATO, care se implică direct sau indirect în conflictul ruso-ucrainean.

„Un alt mit care a fost propagat de UE în trecut – că restricțiile lor unilaterale, care sunt ilegitime conform dreptului internațional, nu sunt îndreptate împotriva poporului rus – a fost în cele din urmă risipit.

Funcționarii de la Bruxelles, care până de curând s-au prezentat drept ‘partenerul strategic’ al țării noastre, nu se mai ascund: intenționează să provoace daune maxime Rusiei, să îi lovească punctele slabe, să-i distrugă serios economia și să-i suprime creșterea economică”, a mai afirmat șeful diplomației de la Moscova.

În plus, Lavrov a menționat că Rusia nu va face pasul înapoi.

„Vrem să vă asigurăm că nu va fi așa. Acțiunile Uniunii Europene nu vor rămâne fără răspuns. Rusia va continua să se asigure de îndeplinirea intereselor sale naționale vitale, fără a ține cont de sancțiuni și amenințările acestora.

Este timpul ca țările occidentale să înțeleagă că dominația lor în economia globală este de mult un lucru al trecutului”, se mai arată în declarație.

Serghei Lavrov este vizat direct de sancțiunile din Europa. Ministrul rus de Externe și-a anulat vizita la Națiunile Unite la Geneva din cauza „sancțiunilor antiruse” impuse de țările Uniunii Europene, a anunțat misiunea Rusiei la Geneva, potrivit Reuters.

Urmăriți B1TV.ro și pe