Serghei Lavrov, despre reacția Occidentului în cazul Navalnîi: Isteria depăşeşte orice limită

Serghei Lavrov, despre reacția Occidentului în cazul Navalnîi: Isteria depăşeşte orice limită
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a catalogat drept „isterie” reacția Occidentului la arestarea și condamnarea lui Aleksei Navalnîi și a susținut că aceasta depăşeşte orice limită şi relevă o atitudine părtinitoare. Lavrov spune că societății i se ascunde în mod intenționat faptul că legile privind protestele în Occident sunt chiar mai severe decât în Rusia.

Serghei Lavrov cataloghează drept „isterie” reacția Occidentului în cazul Navalnîi

„Isteria pe care am văzut-o în timpul procesului judiciar în cazul Navalnîi depăşeşte orice limită. Societăţii i se ascunde că în Occident legile privind manifestaţiile, mitingurile şi diverse proteste sunt mai severe decât cele din Rusia”, a declarat Serghei Lavrov, potrivit EFE.

Aleksei Navalnîi, principalul opozant al președintelui rus Vladimir Putin, a fost condamnat, marți, la trei ani şi jumătate de închisoare. În fapt, a fost comutată o sentinţă cu suspendare din 2014, care la vremea respectivă fusese calificată drept ”arbitrară” de către CEDO.

Navalnîi va ispăși 2 ani și 8 luni pentru că i s-au scăzut lunile în care a stat în arest la domiciliu.

După verdictul instanței, rușii au ieșit iar în stradă, peste 1.400 dintre manifestanți fiind arestați. La protestele precedente alte peste 10.000 de persoane au fost arestate, violența forțelor de ordine fiind condamnată de occidentali.

În schimb, Serghei Lavrov a acuzat media occidentale că se concentreze doar „pe reacţia poliţiei la acţiunile protestatarilor”, omiţând ”agresivitatea” de care au dat dovadă unii manifestanți.

Urmăriți B1TV.ro și pe