Serghei Lavrov, dezvăluiri despre planurile de viitor ale Rusiei. Moscova va aprofunda legăturile cu China

Serghei Lavrov, dezvăluiri despre planurile de viitor ale Rusiei. Moscova va aprofunda legăturile cu China
Trei țări împiedică deplasarea lui Serghei Lavrov în Serbia, închizând spațiul aerian: Situația este „extrem de complicată”. Sursă foto: Hepta - Anton Denisov

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov a dezvăluit ce planuri de viitor are Moscova, în contextul sancțiunilor impuse de Occident, dar menționat și ce rol ar juca China în această poveste.

Șeful diplomaţiei ruse a declarat într-o sesiune de întrebări și răspunsuri la un eveniment de la Moscova, că țările occidentale au îmbrățișat „rusofobia” de când Rusia a invadat Ucraina. Moscova se va concentra pe dezvoltarea relațiilor cu China, deși va lua în considerare ofertele din vest pentru a restabili relațiile, potrivit The Guardian.

Lavrov: Moscova va aprofunda legăturile cu China

„Dacă ei (n.r. – vestul) vor să ofere ceva în ceea ce privește reluarea relațiilor, atunci ne vom gândi serios dacă vom avea nevoie sau nu”, a spus Lavrov, potrivit unei transcrieri de pe site-ul ministerului de externe.

Șeful diplomaţiei ruse s-a arătat nemulțumit față de atitudinea țărilor occidentale, despre care a spus că sunt hotărâte să schimbe regulile relațiilor internaționale în detrimentul Rusiei.

„Trebuie să încetăm să fim dependenți în vreun fel de aprovizionarea cu absolut orice din Occident pentru a asigura dezvoltarea unor sectoare de importanță critică pentru securitate, economie sau sfera socială a patriei noastre”, a susținut Lavrov.

Ministrul rus de Externe a declarat că obiectivul Moscovei este acum de a dezvolta în continuare legăturile cu China: „Acum că Occidentul a luat o „poziție a dictatorului”, legăturile noastre economice cu China vor crește și mai repede. Pe lângă veniturile directe pentru bugetul de stat, aceasta este o șansă de a dezvolta estul îndepărtat și estul Siberiei”.

„Partenerii noștri occidentali au dovedit că sunt incapabili de a negocia”

De asemenea, ministrul rus de externe a menționat că China avea tehnologii de informare și comunicații „care nu sunt în niciun fel inferioare vestului. Vor asigura beneficii reciproce”.

Oficialul rus a mai subliniat că Rusia se va baza „numai pe noi înșine și pe țările care s-au dovedit a fi de încredere și nu „dansează pe muzica altcuiva”. Dacă țările occidentale se răzgândesc și propun o formă de cooperare, atunci putem decide”.

„Acum, centrul dezvoltării mondiale s-a mutat în Eurasia. În acest moment, avem cea mai extinsă rețea de parteneriate din regiunea Eurasiatică. Trebuie să ne bazăm pe ei în dezvoltarea ulterioară a țării noastre, a capacităților sale de transport, tranzit și logistică. Sunt convins că aceasta este calea corectă. Partenerii noștri occidentali au dovedit, și nu pentru prima dată, că sunt incapabili de a negocia”, a mai precizat șeful diplomaţiei ruse.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”