Serghei Lavrov și omologul său chinez susțin că „politica SUA de a declanșa o confruntare între Rusia și China este inacceptabilă”

Serghei Lavrov și omologul său chinez susțin că „politica SUA de a declanșa o confruntare între Rusia și China este inacceptabilă”
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Kay Nietfeld

Ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, și noul său omolog chinez, Qin Gang, au căzut de acord într-o convorbire telefonică, luni, că politica SUA „de a declanșa o confruntare” între Beijing și Moscova este inacceptabilă, susține partea rusă, potrivit agenției ruse de presă TASS.

Serghei Lavrov și Qin Gang, la prima convorbire după învestirea ministrului chinez de externe

Cei doi șefi de diplomații „au discutat un număr de chestiuni presante de pe agenda bilaterală, globală și regională”.

„Ambii au convenit că politica Statelor Unite și a sateliților săi de a stabili o hegemonie în afacerile globale și de a declanșa o confruntare între Rusia și China în acest scop, precum și orice amestec în afacerile lor interne, și încercările Occidentului de a constrânge dezvoltarea celor două țări prin impunerea de sancțiuni sau orice alte căi ilegitime sunt inacceptabile”, susține Ministerul rus al afacerilor externe.

Potrivit ministerului, Moscova și Beijingul împărtășesc aceeași viziune pe chestiuni fundamentale cu care se confruntă progresul global.

De asemenea, Lavrov și Qin „au făcut o evaluare pozitivă a dialogului constructiv și a nivelului ridicat de coordonare bilaterală la Organizația Națiunilor Unite, BRISC, SCO, G20 și ca parte a interacțiunilor cu ASEAN, precum și în alte formate” despre care susțin că sunt în conformitate cu relațiile de încredere dintre cele două țări partenere.

Șeful diplomației ruse l-a felicitat pe omologul său chinez pentru instalarea în funcție și i-a urat succes în această poziție.

„Cei doi miniștri de externe s-au declarat mulțumiți de cât de repede au progresat dialogul politic bilateral și cooperarea practică”, mai susține partea rusă.

Urmăriți B1TV.ro și pe