Serie de atacuri teroriste în Irak: Bombe artizanale, mașini-capcană, explozii soldate cu zeci de victime

Serie de atacuri teroriste în Irak: Bombe artizanale, mașini-capcană, explozii soldate cu zeci de victime

Peste 17 persoane au fost ucise și 74 rănite, duminică, în zona Bagdadului într-o serie de atentate teroriste, printre care și un atentator sinucigaș la o bază militară Irakiană, anunță Reuters.

Atentatele teroriste ale insurgenților islamiști Suniți și ale milițiilor Sunite au devenit un fenomen cotidian în Irak.
Cel puțin 11 soldați irakieni au fost uciși când un atentator sinucigaș și-a aruncat în aer mașina în mijlocul unui grup de militari, care investigau o mașină capcană în orașul Taji, la 20 de kilometric de Bagdad, a declarat purtătorul de cuvânt securității irakiene, generalul-maior Qassim al-Moussawi.

“Două vehicule au explodat în Taji. Primul era o mașină-capcană parcată. Militarii încercau să o dezamorseze, când un alt atentator și-a aruncat mașina în aer”, a spus acesta.

Al-Moussawi a spus că 11 soldați au fost uciși și alți 23 au fost răniți în atentatul de la Taji.

Duminică roșie în Bagdad: Atentate cu bombă, zeci de morți

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_6542').select();" id="embed_text_6542" />

Forțele de securitate și ale Poliției irakiene sunt deseori ținta insurgenților, pe fondul pregătirilor Casei Albe de retragere a ultimelor contingente de militari americani din Irak la sfârșitul anului.

Duminică, patru bombe plantate pe marginea șoselei au vizat un sediu al poliției din districtul Amil, la sud de Bagdad, ucigând doi civili și provocând rănirea altor 15 persoane, printre care și trei polițiști.

Alți doi oameni au murit și șapte au fost răniti de o bombă detonată în apropierea unui spital din orașul Sadr, în nordul Bagdadului.