Șervețelele umede formează „insule” în Marea Britanie, după ce acestea sunt aruncate în vasul WC

Șervețelele umede formează „insule” în Marea Britanie, după ce acestea sunt aruncate în vasul WC
Credit Image: © Andrey Nekrasov/ZUMA Wire)

Șervețelele umede care conțin plastic formează „insule” în Marea Britanie, după ce au fost aruncate în vasul WC, iar râurile își schimbă forma după ce produsele de igienă se adună pe malurile lor.

Proiectul de lege a deputatului Fleur Anderson, privind materialele plastice (șervețele umede), ar interzice fabricarea și vânzarea de șervețele umede care conțin plastic dacă proiectul reușește să treacă prin parlament și să primească avizul regal, conform The Guardian

Britanicii ar putea mânca plastic fără să știe

Parlamentarii au aflat, de asemenea, că animalele marine sunt pe moarte, în timp ce britanicii ar putea mânca „plastic cât un card de credit” din cauza cioburilor de microplastic de la produsele de igienă aruncate.

Ca mamă a patru copii, am folosit o mulțime de șervețele umede și înțeleg perfect presiunile la care se află părinții și cât de utile sunt șervețelele umede”, a spus Anderson.

Dar ea a adăugat că 90% din cele 11 miliarde de șervețele umede folosite în Marea Britanie în fiecare an conțin o formă de plastic care, atunci când este descompus, se transformă în microplastice care pot fi ingerate de animale sălbatice și pot intra în lanțul alimentar și în aprovizionarea cu apă.

Anderson a declarat pentru Commons: „Când aceste materiale plastice intră în mediul nostru marin local și sistemele de apă în volume atât de mari, daunele sunt absolut devastatoare. La nivel global, 100 de milioane de animale mor în fiecare an numai din cauza deșeurilor de plastic.”

Brandurile de renume s-au angajat să vândă doar șervețele fără plastic

Branduri precum Holland & Barrett și Body Shop s-au angajat deja să vândă doar șervețele fără plastic, care sunt de obicei fabricate din bambus sau alte fibre vegetale, a spus Anderson.

Anderson a spus că o „producție mai mare” de șervețele fără plastic ar putea fi încurajată de o interdicție, făcând alternativa mai ieftină.