Serviciile de securitate din Rusia au identificat 220 de potențiali teroriști kamikaze pe teritoriul țării

Serviciile de securitate din Rusia au identificat 220 de potențiali teroriști kamikaze pe teritoriul țării
Foto: lragir.am

Serviciile de securitate ruse (FSB) au identificat 220 de teroriști potențiali, pregătiți să comită atentate sinucigașe pe teritoriul Rusiei, informează RT.com.

”În Rusia, numărul potențialilor teroriști kamikaze care se află sub controlul forțelor de securitate depășește 220 de persoane. FSB lucrează sistematic pentru a detecta persoanele implicate în pregătirea de bombe și de atentate”, a declarat șeful FSB Alexander Bortnikov.

Acesta a mai subliniat că lumea se confruntă cu o intensificare a amenințărilor atentatelor comise de sinucigași, amintind totodată că teroriștii îi prezintă pe aceștia drept martiri.

O altă problemă căreia trebuie să-i facă față forțele de securitate din Rusia este aceea că teroriștii se folosesc de internet pentru a-și promova ideologia și proiectele.

”Prin promovarea unor unelte psihologice, ideologii terorismului au reușit să creeze o imagine atractivă care le permite să aducă în rândurile lor femei și copii”, a mai spus Alexander Bortnikov.

Anul trecut, serviciile se securitate din Rusia au descoperit aproximativ 3.000 de persoane bănuite de implicare în activități teroriste în Afganistan, Siria și Irak. Potrivit șefului FSB, acești indivizi sunt principalii recrutori ai noilor teroriști.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)