Sindicaliștii și politicienii din Germania cer anchetarea companiei americane Tesla după ce angajații s-au plâns de ore de muncă nerezonabile și probleme cu contractele de muncă

Sindicaliștii și politicienii din Germania cer anchetarea companiei americane Tesla după ce angajații s-au plâns de ore de muncă nerezonabile și probleme cu contractele de muncă
Sindicaliștii și politicienii din Germania cer anchetarea companiei americane Tesla după ce angajații s-au plâns de ore de muncă nerezonabile și probleme cu contractele de muncă, sursă foto: captură YT

Compania americană Tesla este pusă sub o presiune puternică în Germania, acolo unde sindicatul IG Metall și politicienii cer anchetarea plângerilor și acuzațiilor făcute de muncitori cu privire la orele de lucru nerezonabile și a problemelor din contractele de muncă.

Nemții acuză exploatarea la locul de muncă

Se are în vedere, potrivit Reuters, interzicerea liberei exprimări la uzina din Brandenburg. Acum, nu doar sindicaliștii, dar și politicienii cer anchetarea producătorului auto american.

În cadrul ultimei conferințe de presă, IG Metall, care are un birou în apropierea uzinei și spune că este în contact regulat cu lucrătorii, a transmis că un număr tot mai mare de persoane au raportat ore de lucru mai multe și puțin timp liber.

De asemenea, lucrătorii se tem din ce în ce mai mult să discute deschis despre condițiile lor de muncă din cauza acordurilor de confidențialitate pe care au fost puși să le semneze împreună cu contractele de muncă.

Sursa Foto: Flickr.com

IG Metall caută un „investigator de informații de securitate”, care va colabora cu departamentele Juridic și de Resurse umane pentru „colectarea de informații de pe teren atât în interiorul, cât și în afara zidurilor Tesla pentru a proteja compania de amenințări”, arată nemții.

„Muncitorii au început să lucreze la Tesla cu mult entuziasm. În timp, observăm că acest entuziasm se ofilește. Tesla nu face suficient pentru a îmbunătăți condițiile de muncă și lasă prea puțin timp pentru petrecerea timpului liber, familie și recuperare” – „, Irene Schulz, director IG Metall Berlin-Brandenburg-Sachsen

Tesla are aceleași probleme și în China

Compania Tesla are parte de aceleași probleme și în China, acolo unde angajații au acuzat că au fost puși să semneze acorduri de confidențialitate.

Jurnaliștii Reuters au descoperit pe rețeaua LinkedIn mai multe persoane calificate „Security Intelligence Investigator”, care lucrează pentru Tesla în Austin, San Francisco și Shanghai.

Ziarul german Handelsblatt a relatat că politicienii locali, atât SPD, cât și CDU, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la aceste acuzații, solicitând anchete din partea autorităților.

Urmăriți B1TV.ro și pe