Singura companie care mai fabrica mașini de scris și-a închis porțile

Singura companie care mai fabrica mașini de scris și-a închis porțile
Godrej și Boyce, singura companie care încă mai producea mașini de scris, și-a închis porțile în Mumbai, India, anunță Daily Mail. Cu toate că invenția care a revoluționat stilul nostru de lucru și care a...

Godrej și Boyce, singura companie care încă mai producea mașini de scris, și-a închis porțile în Mumbai, India, anunță Daily Mail.

Cu toate că invenția care a revoluționat stilul nostru de lucru și care a reprezentant o piesă importantă a mediului de muncă a fost demult înlocuită cu calculatorul, fapt care, se pare că duce  treptat la disparția acestora.

„Nu mai primim comenzi (…) Din 2000 calculatoarele au început să domine piața. Toate companiile au dat faliment, doar noi am rezistat. Din 2009 am început să producem între 10.000 și 12.000 de mașini, însă acum nimeni nu le mai achiziționează”, a declarat managerul general al companiei Godrej și Boyce, Milind Dukle.

Mașina de scris a fost una dintre cele mai importante inveții ale lumii moderne, stând la baza procesului de comunicare încă din secolul al XVIII-lea. Primul dispozitiv mecanic folosit pentru dactilografierea textelor a fost produs în 1867, în Statele Unite.

La 6 ianurie 1714, inginerul englez Henry Mill a brevetat pentru prima oară o mașinărie care putea să imprime literele una după alta. Prima mașină de scris funcțională a fost inventată de către Pellegrino Turri, în 1808, pentru a veni în ajutorul persoanelor oarbe.

Prima mașină electrică a fost construită în 1902. Datorită îmbunătățirilor aduse dispozitivului, astăzi milioane de oameni se bucură de formatul qwerty al tastaturii.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)