Siria: Bashar al-Assad a numit un nou premier, pentru a îl înlocui pe cel care a fugit din țară și s-a alăturat opoziței

Siria: Bashar al-Assad a numit un nou premier, pentru a îl înlocui pe cel care a fugit din țară și s-a alăturat opoziței
Președintele sirian Bashar al-Assad a numit în funcție un nou premier pentru a îl înlocui pe cel care a fugit din țară în Iordania. Astfel, președintele l-a numit în funcția de prim ministru pe Wael Nader ...

Președintele sirian Bashar al-Assad a numit în funcție un nou premier pentru a îl înlocui pe cel care a fugit din țară în Iordania.

Astfel, președintele l-a numit în funcția de prim ministru pe Wael Nader al-Halqi (foto), anterior ministru al Sănătătii. Acesta este membru al partidului lui Assad, Baath, partid aflat la guvernare și provine din orașul sudic Daraa, locul în care a luat naștere revoluția siriană, relatează Washington Post.

Într-o lovitură umilitoare pentru regimul lui Assad, fostul premier, Riad Hijab a fugit din țară și s-a refugiat în Iordania. Conform purtătorului său de cuvânt, Hijab a părăsit guvernul pentru a se alătura revoluției, numind regimul sirian unul „ucigaș și terorist.”

În ce privește luptele dintre rebelii sirieni și armată, cei dintâi au declarat că au redobândit controlul asupra mai multor părți ale unui district strategic din Alep joi, după ce au contracarat un atac de lungă durată din partea forțelor președintelui Bashar al-Assad care încearcă să redobândească controlul asupra celui mai mare oraș din Siria.

Ei au declarat că tancurile armatei s-au retras din Salaheddine, intrarea sudică în Alep, și luptele continuă în mai multe zone din districtul despre care mass-media de stat a spus miercuri că ar fi fost „curățată” de rebeli, relatează Reuters.

Între timp, Iranul, care suține regimul sirian, a convocat miniștri din mai multe state care și ele se găsesc de partea lui Assad. Rusia, un aliat-cheie al președintelui Siriei, a declarat că ambasadorul său la Teheran va lua parte la întâlnire.

Pentru a își restabili autoritatea în întregul stat, Assad trebuie în primul rând să redobândească controlul asupra orașului Alep. Forțele sale au atacat rebelii aici pe mai multe fronturi, iar jurnaliștii străini dintr-un sat apropiat de Alep au văzut un avion cu reacție al forțelor aeriene bombardând cu rachete așezarea.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)