Siria: Cel puţin 37 de morţi în confruntările cu forţele de ordine

Siria: Cel puţin 37 de morţi în confruntările cu forţele de ordine
Cel puţin 37 de persoane şi-au pierdut viaţa vineri în Siria, după ce forţele de ordine au deschis focul împotriva manifestanţilor, a declarat Ammar Qorabi, preşedintele Organizaţiei naţionale pentru...

Cel puţin 37 de persoane şi-au pierdut viaţa vineri în Siria, după ce forţele de ordine au deschis focul împotriva manifestanţilor, a declarat Ammar Qorabi, preşedintele Organizaţiei naţionale pentru drepturile omului, citat de AFP. „Manifestaţii paşnice care cereau libertate au avut loc vineri în diferite regiuni siriene, în special la Deraa, în sud”, a declarat oficialul .

Forţele de ordine siriene „au reprimat cu violenţă aceste manifestaţii folosind grenade lacrimogene şi muniţie de război împotriva civililor neînarmaţi, provocând moartea sau rănirea a zeci de persoane”, a declarat Qorabi.

O listă nominală cu 30 de persoane ucise la Deraa fost întocmită de oficialul libian, care afirmă că autorităţile au împiedicat „transportarea răniţilor la principalul spital din oraş”.

De asemenea, forțele de ordine au dispersat o manifestaţie în apropierea de Marea Moschee, la Homs, folosind, muniţie de război. Incidentul, care a avut loc vineri, s-a soldat cu moartea a trei persoane şi rănirea altor două.

În Damasc, autorităţile au tras cu muniţie de război împotriva manifestanţilor, provocând moartea a trei persoane la Harasta şi a uneia la Duma.

„Este vorba despre încălcări flagrante ale drepturilor şi libertăţilor”, a declarat Qorabi.

Oficialul libian le-a autorităţilor să lase jurnaliştii şi televiziunile să difuzeze aceste evenimente.