Siria: Ministrul Apărării a fost ucis într-un atentat în centrul Damascului

Siria: Ministrul Apărării a fost ucis într-un atentat în centrul Damascului
Ministrul sirian al Apărării a fost ucis miercuri în timpul unei întâlniri bine securizate, conform televiziunii de stat siriene, revolta împotriva lui Bashar al-Assad atacând, astfel, chiar cercul apropiaților...

Ministrul sirian al Apărării a fost ucis miercuri în timpul unei întâlniri bine securizate, conform televiziunii de stat siriene, revolta împotriva lui Bashar al-Assad atacând, astfel, chiar cercul apropiaților președintelui.

Conform televiziunii de stat, ministrul Apărării, Daoud Rajha, a fost ucis într-un „bombardament terorist,” relatează Reuters. Se pare că în cadrul aceluiași incident au fost uciși mai mulți membri marcanți ai forțelor de securitate. În același timp, aveau loc lupte între rebelii sirieni si forțele loiale președintelui Assad.

De asemenea, trupele Gărzii Republicane au izolat un spital din apropierea locului bombardamentului, ceea ce reprezintă un semnal că oficialități marcante se află printre răniți.

„Explozia care a lovit sediul Ministerului Securității Naționale din Damasc a avut loc în timpul unei întâlniri a mai mltor miniștri cu șefi ai agențiilor de securitate,” conform canalului de televiziune libanez al-Maydeen.

Luptele au început în Damasc duminică, apropiind revolta ce durează de 16 luni aproape de centrul de putere al lui Assad.

Tot în dimineața de miercuri, se pare că rebelii sirieni au atacat barăcile armatei în apropiere de „palatul poporului” din capitala Siriei, un complex sovietic uriaș.

În luptele din Damasc, trupele guvernamentale au folosit arme antiaeriene și mitraliere împotriva rebelilor, în cartierele rezidențiale, dotați în cea mai mare parte cu arme de mici dimensiuni și grenade.