Siria: Rebelii susțin că au doborât un avion de vânătoare al aviației rusești (VIDEO)

Siria: Rebelii susțin că au doborât un avion de vânătoare al aviației rusești (VIDEO)
Foto: economica.net

Rebelii sirieni care sunt împotriva regimului lui Bashar Al-Assad, susțin că ar fi doborât joi un avion de vânătoare rus de tip Su-25. Acesta ar fi fost implicat în operațiunea aeriană demarată în sprijinul actualei puteri de la Damasc, conform unei înregistrări video apărute pe internet.

În înregistreare poate fi văzut un avion militar care începe brusc să piardă altitudine. În descrierea videoului se menționează că atacul a avut loc în regiunea provinciei Hama, unde aviața rusă lansat mai multe atacuri.

Kremlinul nu a dorit să comenteze videoul postat pe internet: ”Eu nu comentez YouTube-ul. Va propun sa va orientati dupa informatiile Ministerului rus al Apararii”, le-a spus jurnaliștilor Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, potrivit Hotnews.

Autenticitatea înregistrării nu a putut fi stabilită.

Jaysh al-Islam, gruparea extremistă cunoscută mai mult ca ”Armata Islamului”, a declarat război Rusiei pentru că a intervenit în conflictul din Siria. Ei au amenințat că vor ataca forțele ruse care se află în zonă.  

Rebelii sirieni susțin că au doborât un avion al armatei rusești